Göztepe, uzun aradan sonra 3 puanı, deplasmanda Konyaspor'u yenerek almayı başardı. 3-2 galip geldiği maçta, kariyerinde 1 sezonda en fazla 3 gol atabilen yeni transfer Zulj, ilk kez giydiği formasıyla 2 gol atmayı başardı.
***
Genel olarak dengeli bir müsabakaya sahne oldu Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu. Pek fazla pozisyon göremedik. Her iki takımın da golleri dışında birer tane net pozisyonu vardı, değerlendirmeyi başaramadılar. 
17. dakikada konuk takımın öne geçmesi, ev sahibi takımın topla daha çok oynamasına neden oldu. Bir taraf gol yememeyi ön plana almışken, diğer taraf ise gol bulmak için uğraşmak zorunda kaldı. Konyaspor, kalabalık defansı aşmakta zorlandı, golü genellikle uzaktan çektiği şutlarla aradı. Oldukça da etkiliydi ve bu sayede de gol bulmayı başardı.
***
Göztepe, kendi yarı alanında rakibini karşıladı, ancak ceza alanı yakınlarından kalesine çok şut çektirdi. Çok çok şanslı günündeydi. Cikalleshi'nin şutu, İrfancan'ın altından geçti, temas etmesiyle havalandı, direğin hemen üzerine inip, dışarıya gitti. Oldukça ilginç bir durumdu. Bir başka pozisyonda ise yakın mesafeden yapılan kafa vuruşunda, uzandı, dokunduğu top önce direğe, sonra geri dönüp suratına çarpıp kaleye yöneldi. Atlayıp, çizgiyi geçmeden topa sahip oldu. Burada defansın çok büyük hatası vardı. Yapılan ortada kale önünde Jevtovic'i bomboş bırakmışlardı.
Atağa kalkarken de sarı kırmızılı takım çok zorlandı. Defanstan topu almaya gelen sadece 1 kişi oluyordu orta sahadan, o da 2-3 kişinin arasından istiyordu. Yeterince yardımlaşma yoktu. Defansla hücum arasındaki bağlantı biraz kopuktu. Daha çok kişi yanaşmalı, kalabalıklaşmalı ki, top kaybı olasılığı azalsın, hücuma daha rahat çıkılsın.
***
Zulj'un golleri güzeldi. Örneğin ilk golde Ndiaye'nin ceza alanı önüne çıkardığı topa tüm gücüyle değil, direk dibini hedef alarak vuruş yaptı. Hızlı vurmamış olsa da tam istediği yere giden topa kaleci Sehic uzanmayı başaramadı.
Ndiaye, defans arkasına sarktı, Sehic kalesini terk etti, sağından atıp solundan geçmek gibi amatörce bir iş yapmaya kalktı. Arkasında koşan rakipleri vardı, topu çok uzağa ve üstelik yataya yakın açıyla gönderdi, yetişmesini imkansız hale getirdi. Bu konulara çok çalışması gerekiyor.
Altınordu'dan tanıdığımız Kerim Alıcı, son dakikalarda da olsa ilk kez bir Süper Lig maçına çıktı. Bu kadar kısa süre için değerlendirme yapmak imkansız. Bakalım ilerleyen zamanlarda yeterince oynama şansı bulabilecek mi?
***
Göztepe bu maçta biraz da şansıyla galip gelmeyi başardı, ilerisi günler için bir ışık yakamadı. Biraz ağır bir takım ve yeni yapılacak transferler, Halil gibi hızlı ve çevik, olabiliyorsa ek olarak güçlü de olmalı. Dinamizm şart.