Göztepe, renktaşı Kayserispor deplasmanındaydı. Son haftalarda nasıl oynadıysa, bu maçta da hemen hemen aynı oynadı. Değişen sadece bir şey vardı, 1-1'lik beraberlik sonucu alınan 1 puan...
İzmir ekibi haftalardır kalesinde çok pozisyon veriyor, pozisyon bulmakta, hatta rakip kaleye gitmekte zorlanıyor. Bu maçta da buna çare bulamadı. İlk pozisyonuna 44. dakikada girebildi.
***
Hücumda yetersiz kalan bu takım, defansta da çok zorluklar yaşıyor. Rakipleri hızlı oynadıklarında tamamen abandone oluyorlar, kalelerinde tehlikeler yaşıyorlar. Golde böyle geldi. Defans arkasına bir top, sağdan kaçırılan adam, içeri pas, bomboş durumdaki İlhan kafa, gol. Sol bek Berkan hücuma verdiği katkıyı, defansta veremedi. Rakibinin arkasında olması gerekirken, hep önünde kaldı, onun kanadı çöktü, gol de dahil hemen hemen tüm tehlikeler o taraftan geldi. Defans oyuncusu gibi değil, orta saha oyuncusu gibi oynadı.
Defansın göbeğindeki Alpaslan ve Atıç, hareketli oyuncular karşısında çok zorlandılar. Bazen adam adama oynayamadılar, kaçırdılar ama bazen de son anda yaptıkları başarılı müdahalelerle golü engellediler.
***
Jahovic ilk 11'de sahaya çıktı. Kaleye gidemeyen bir takımda, son vuruşlarıyla öne çıkan bir forvetin oynaması, takımın 1 kişi eksik kalması anlamına gelir. Makedon forvet, ceza alanı içerisinde topla neredeyse hiç buluşamadı. Sürekli geriye gelip top almak zorunda kaldı. Aldığı zamanlarda hatalı paslar yüzünden çoğunu rakibe teslim etti. Buna rağmen ceza alanı dışından güzel bir gol attı, 1 puanı getiren isim oldu. Burada sormak gerekir; '1 gol atacak diye, takım 1 kişi eksik mücadele etmeli mi?' 
Bana göre oyuna sokulacaksa, ilk 11'de değil, takım atak yapmaya, ceza alanına top sokmaya başladığı zaman oyuna dahil edilmeli. 
***
İrfan ceza alanını terk etti, kafa ile topu uzaklaştırdı ama cepheye, rakibin üzerine. Kaleye gönderilen topu zorla çıkardı. Oysa sağa ya da sola rahat vurabilirdi. Oralarda hiçbir Kayserisporlu oyuncu yoktu. 
Halil haftalardır eski performansından uzak. Suçu tamamen kendisine atmıyorum ve ben bunu takımdaki düşüşe bağlıyorum. Belki kadroda ufak tefek değişiklikler, onun yeniden kendisini bulmasını sağlar. Örnek olarak bir pozisyondan bahsedeyim. Kayserispor atak yaparken topu kaybetti. Pas Soner'e atıldı. Hızlı hücum olması gerekir ama o önce topu korumayı, boş alana taşımayı, sonra başını kaldırıp pas atmayı tercih edince, saniyelerin kaybolmasına neden oldu. İş işten de geçmiş, defans hızla geriye koşmayı başarmıştı. Yavaş atağa çıkan bir takımda, hızlı oyunculardan fazla bir şey beklenemez.