İki sarı kırmızılı takım… İki ligde bekleneni veremeyen takım... Galatasaray ile Göztepe İstanbul'da karşı karşıya geldi. Kalecilerin öne çıktığı maçta kazanan taraf 2-1'lik skorla ev sahibi takım oldu.

***
Genel olarak Galatasaray çok koşup, hızlı oynamaya çalıştı, Göztepe ise hızlı hücumlarla gole gitmek istedi. İlk yarı ortalarında hız biraz kesilir gibi oldu. Devreye İzmir ekibi önde girince İstanbul ekibi 2. yarıya daha da istekli başladı. Hatalar gol getirdi, goller arzuyu daha diri tuttu.
***
Ev sahibi takım ne kadar çok koşsa da dağınık bir oyun sergiledi. Bir sistemi yok gibiydi. Daha takım olmayı başaramamış.
Konuk takım çok yavaş top oynadı. Rakibine ayak uyduramadı. Kalesinde çok pozisyon verdi. Genellikle defansı eleştiriliyor ama bana göre kabahatleri az. Asıl sorun orta sahada. Obinna ve Halil dışında canla başla oynayan olmadığından kırılganlık yaşanıyor. Defansa yeterince katkı veremiyorlar. Uyumlu da değiller. Bloklar arasında çok boşluk oluyor, her atak yediklerinde rakibi tek pasla defansın, dolayısıyla ceza alanı önüne getirtiyorlar. Bu sağ ve sol beklerin eskisi gibi hücumlara yeterince destek verememesine neden oluyor. Ne Berkan ne de bugün kadroda olmayan Murat'ın performanslarındaki düşüşün sebebi bu. Sadece onlar değil diğer oyuncular da aynı şekilde olumsuz etkileniyor. Nestor El Maestro'nun takıma canlılık vermesi ve orta saha ile defans uyumunu sağlaması gerekiyor.
***
Maça hatalar damgasını vurdu. İlk hatayı kaleci İrfan yaptı. Pas atmak isterken Halil Derviş'e topu verdi. Halil sağındaki Feghouli çok uygunken, pas vermeyip kaleye vurdu, takımını bir golden etti.
Luyindana topu Halil Akbunar'a kaptırdı. O defans arkasına koşu yapan Ndiaye'yi gördü. Muslera da hata yapıp, ceza alanı dışında yakalandı. Şut ağlarla buluştu. Ancak şutun gol olmaması Göztepe adına çok daha iyi olurdu. Çünkü Muslera'nın ceza alanı dışından elle müdahalesi vardı. Gol olmasa kırmızı kart görecek ve oyun dışı kalacaktı. 47 dakika boyunca 1 kişi fazla oynayacaktı.
İkinci yarıda Halil Dervişoğlu'nun uzaklardan kötü şutunu İrfan tutmak isterken elinden kaçırdı. Bacak arası da açıktı. Top oradan geçti. Toparlanmak isterken ayağıyla istemeden vurdu. Gol geldi.
Morutan sağ çizgiden çalımlarla ceza alanına girdi, vurdu, golünü attı. Göztepe defansı o kadar basit çalım yedi ve şut çektirdi ki, inanılacak gibi değildi.

Bandırmaspor Şeytan’ı devirdi

Bandırmaspor kendi sahasında oynadığı Altınordu maçını 2-1 kazanmayı başardı.
***
Bandırma'nın rüzgarı ünlüdür, sürekli eser, futbolu olumsuz etkiler. Yine öyle bir gündü.
Bandırmaspor karşılaşmaya hızlı başladı. Rüzgar aleyhinde olsa da atak üstüne atak gerçekleştirdi.
Altınordu defansı biraz yetersiz kaldı, rakibe çok pozisyon verdi, çok şut çektirdi. Pozisyonlara pek fazla giremedi. Çektirdiği şutlardan biri ağlarla buluşunca, 40. dakikada geriye düştü.
İlk yarı 1-0 lık skorla sona erdi. İkinci yarıda farklı bir oyun vardı. Bu sefer rüzgara karşı Altınordu oynuyordu ama oyunun hakimiyetini ele geçirdi. Tabii ki bundaki en büyük etken Bandırmaspor'un önde olmasıydı. Avantajını defansa ağırlık vererek korumaya çalıştı.
82. dakikadaki beraberlik golü ev sahibini kendine getirdi. Bastırmaya başladı, semeresini de aldı.
Çok fazla sakatlık oldu, çok fazla oyun durdu. Futbolcular top kapmak yerine daha çok rakibi faulle durdurmayı tercih ettiler.
***
Bandırmaspor için söylenecek çok fazla bir şey yok. Her zamanki oyun sistemini oynadı.
Altınordu'nun belli bir oyun sistemiyle oynamıyor. Dolayısıyla etkili olduğu dakikalarda bile pozisyona girmekte zorlandı. Orta sahayı yönetecek bir isim yok. Kanatlar bindirmelerle hücuma pek katkı veremiyor. Yavaş oynuyor, ağır kalıyor. Ortalar bakmadan ceza alanı içerisine rastgele yapılıyor. 1 metre önündeki oyuncunun üzerine bile vurdukları oldu.
***
Ali Emre Yanar kalesinde başarılı kurtarışlar yaptı. Gökhan Değirmenci'ye ise neredeyse hiç iş düşmedi denebilir.
Maçta öne çıkan isim Ali Dere oldu. 10. dakikada kaleciyi de geçen Pucko'nun kaleye vurduğu topu çıkarmayı başardı. Kademelere girdi, vuruşları engelledi.
Landel ilk yarı kendini hücumda çok gösterdi. Sonrasında performansında düşüş yaşandı.