Haberi önce hastane odasından, Gazeteci arkadaşımız Ergün Uyar’dan aldım...

Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi  ‘Algloji’ servisinde yüzüstü yatmak mecburiyetindeyken şu mesajı gönderdi:

‘Hadi yak buradan! Aydın- Denizli otoyolu ihalesi yine ertelendi, 3 Temmuz 2020 tarihine!’

Halbuki aynı saatlerde,  Dilek Bozdemir AKP MillletvekiliBarış Aydın’ın ‘Ekonomide canlanma hız kazandı’ başlıkla haberini servis yapmıştı, bize...

Ekonomide olumlu etki!

AKP Ankara Milletvekili Aydın özetle şöyle diyordu;

‘Kredi faizlerindeki düşüş başta inşaat ve konut piyasası olmak üzere tüm sektörlerde olumlu etkisini hızla göstermeye başladı.

Yeni yatırımlar hız kazanacak, konut sektöründe yapısal dönüşüm yaşanacak.’

Kamu bankaları tarafından açıklanan düşük faizli 4 farklı kredi paketinin başta konut ve otomobil olmak üzere pek çok sektöre olumlu yansımasının görüldüğünü ifade eden Aydın, ciddi anlamda canlanma başladığını belirtti.

Aydın, ‘Tüm dünya gibi biz de pandemiden etkilendik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetimizin doğru hamleleri vatandaşlarımızın da dikkat ve özverisi ile çok şükür bu zor dönemi geride bıraktık. 

Normalleşme süreci ile birlikte vatandaşlarımız bekleyen, ertelenmiş ihtiyaçlarını karşılama çabasına girdi. Sektörlere can suyu olan krediler ekonomimizin de canlanmasını sağladı’ diyerek, örnekler de veriyordu açıklamasında...

Tabii ki hızla toparlanma sürecini de anlatıyordu.

Bu açıklama ile görüşe ekleyecek bir lafımız yok..

Ama bir de bölgemiz olduğu için Denizli’ye gidelim, bakalım orada neler oluyor...

Urhan da, ‘Neden?’ diye soruyor...

Kısa adı DEGİAD olan Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Urhan şu açıklamayı yaptı:

‘Aydın- Denizli otoyolu ile ilgili 11 Haziran 2020 tarihinde yapılması planlanan ihale 3 Temmuz 2020 tarihine ertelenmiştir.

Şehrimize ve bölgemize sayısız faydalar sağlayacak bu projenin birçok kez dile getirdiğimiz üzere yakından takipçisi olacağımızı bildirir, ertelenme kararı ile ilgili vekillerimizden ve yetkililerden gerekçeli bir açıklama yapılması beklentimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.’

Yani gerekçe nedir?

İstanbul’da Kanal İstanbul için ihale en zor şartlar altında yapılırken, Denizli ve Aydın kadar tüm Ege hatta Türkiye ilgilendiren bu otoyol ihalesi neden ileri bir tarihe ertelendi?

Herhalde bugün yarın öğreniriz.

Denizlispor’un eski başkanlarından Selami Urhan’ın büyük oğlu Hakan Urhan da, Denizli’de ilk kez yapılan lüks konut inşatlarından tanınıyor.

Ve DEGİAD başkanlığına adaylığını koyduğunda, mevcut yönetim bir başka adayı destekliyordu.

Buna rağmen seçimi kazanarak, Denizli’de dikkatleri üzerine çekmişti. 

90 ülkenin üstüne çıkmayı hedefliyo 

Endüstriyel kilit sektöründe 90 ülkeye ihracat yapan MesanKilit, 2020’de yüzde 20 oranında büyüme hedefliyor.

Şirketin Global Satış Direktörü Hasan Eğin, Covid-19 nedeniyle birçok ihracat pazarının kapandığını ancak buna rağmen ilk çeyrekte yüzde 22,5’lik büyüme yakaladıklarını söyledi.

Endüstriyel kilit sektöründe 90 ülkeye ihracat gerçekleştiren Mesan Kilit, ilk çeyrekte yüzde 7’si ihracattan olmak üzere yüzde 22,5 oranında büyüme kaydetti. 

Mesan Kilit Global Satış Direktörü Hasan Eğin, şirketin 2020 perspektifini ve şirketin ‘Yeni Normal’deki hedeflerini aktardı.

Güçlerini birleştiriyor

Münchener Reasürans’ın eş şirketi olan Ergo, Çinli sigorta şirketi Taishan Property & Casualty şirketiyle ortaklık yapmaya hazırlanıyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre; Ergo, Çinli şirkete yüzde 24,9 oranında bir sermaye artırımı garanti ediyor. 

Düsseldorf’ta yerleşik Ergo’nun patronu Marhus Riess, küresel portföyleri içinde Çin’in merkezi bir yer işgal ettiğini belirtti. Merkezi Shandong’da bulunan devlet yatırımı Sasac’ın sahibi olduğu Taishan’a katılımı, Ergo’nun Almanya dışındaki en büyük yatırımı olacak.

DİP EKSPRES

Paralar nereye harcandı?

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Covid-19 salgınıyla birlikte yaşanan ekonomik buhranı Meclis gündemine taşıdı.

Özellikle küçük esnafın çok zor durumda olduğunu belirten Polat, ‘Hangi esnafa dokunsak bin ah işitiyoruz. İBAN gönderen ve destek paketi açıklayan iktidar, gelen parayı nereye harcadı? Yine zenginlere mi can suyu olundu?’ dedi.