Sevgili okuyucularım, iki gündür ilgi duyduğum programlarda kayboldum. İstanbul sözleşmesinin feshi dolayısıyla, dinlediklerimden doldum taştım. Paylaşmaya kalksam köşe yazısı değil orta kalınlıkta bir kitap olur. Olur da, bir netice çıkmaz. Gelecek zamanda neticelerin a) şıkkına,  b) şıkkına c) şıkkına hep beraber erişeceğiz. Ancak bu konuda kesinlikle bir fikrim var, artık kral çıplak. Mızrak çuvala sığmıyor, tüm iyi niyet ve dileklerimle gelecekte iyi ve güzel günler ulaşmamızı diliyorum. Ben bugün ülkenin saatlik değişen gündeminden çıkarak, kadının toplumdaki statüsünü yükseltilmesi, toplumun her kademesinde, sahasında eşit bir birey olabilmesi için atılan bir adımdan muhteşem bir projeden bahsetmek istiyorum.

***

Yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları iş birliği ile TÜİK verilerine göre ülkemizde çalışabilir kadın nüfusu 31.000.509 iken, iş piyasasına dahil olan kadın sayısı sadece 9.197.000. Bunun da 4.100.000’ü kayıt dışı çalışmakta. Erkek istihdam oranı %65,7 kadın istihdam oranı %29,4. Yönetim kurullarında kadın %8,9 yönetici pozisyonunda kadın %19,3. Ev işleriyle meşgul olduğu için işgücüne dahil olamayan kadın sayısı 11.549.000. Kadın girişimcilerin sayısı 110.000. Bu da tüm girişimcilerin sadece %8’i. Siyasete bakınca parlamentoda kadın temsili %17,3 belediye başkanlıklarında ise %3,2 …   

***

Tam da bu noktada Konak belediyesi ve İzmir Kadın Kuruluşları birliği ortak projesi online kadın girişimciliği atölyeleri, girişimcilik eğitimleri, e-Okul eğitimleri konusu, kadın girişimcilik eğitimleri, temel girişimcilik eğitimleri yanı sıra kadınların sosyal ve ekonomik alanlar başta olmak üzere hayatın her alanında toplumu dönüştürüp geliştirecek büyük bir güce sahip olduğu inancına dayalı olarak, girişimci olmak isteyen kadınların a) i·letişim ve liderlik becerilerini geliştirmek iletişim b) fırsatları görme becerisini güçlendirmek c) Değişimi kucaklayabilmeleri ve sürdürebilmeleri için gerekli yetkinlikleri kazandırmak üzere, adım atma, planları uygulayabilme ve fikirleri hayata geçirebilmelerini sağlayacak gerekli motivasyonu sağlayan bir eğitim modeli ortaya koydular. Proje faaliyetlerinde verilecek eğitimlerin koordinasyonunda; İzmir Kadın Kuruluşları birliği ve Konak belediyesi Kadın ve Aile hizmetleri müdürlüğü ortak olarak yürütmekte, Covid-19 nedeniyle eğitimler online olarak gerçekleştirilmekte. Bu kapsamda bu seferberliğin sürdürülebilir olmasına özen gösterilerek belirtilen tüm eğitim ve hizmetler ücretsiz. Ekimde başlayan, Mayısta sertifikalarını kavuşup güçlenen kadınlar. Bu paylaşımda en önemli şey, doğru kadınların yönetiminde, liderliğinde, hayatlara doğan güneşler, karanlıkları kovuyor. Öncelikle bu projeyi Konak ilçe sınırları içindeki kadınlara başlatan sayın Konak belediye başkanımız Abdül Batur’a ve deneyimli, donanımlı, İzmir Kadın Kuruluşları birliği başkanı sevgili Huriye Serter ve değerli yönetim kuruluna da Pandemi ile günlerin getirdiği tüm olumsuzlukları bünyesindeki tüm dernek ve kadınları, teknolojiyi değişime katarak, aktive ederek, kadınlarımıza verdikleri hizmetten dolayı içlerinden biri ve bir İzmirli kadın olarak kalbi teşekkürlerimi sunarım. Mottomuz gibi “hepimiz biriz”.