Yaşlı çift cinayetinde sır perdesini aralamak için çalışan polise binlerce ihbar mektubu geldi. Mektuplar asılsız çıksa da kadına şiddetin korkunç yüzünü gözler önüne serdi. 55 kadın şiddet uygulayan eşini 'katil' diye ihbar etti.

İzmir'deki cinayet, aile şiddetinden kurtulmak isteyen kadınların aklına akıl almaz bir fikir getirdi. Bayraklı İlçesi sakinleri, 12 Ekim'de, gayrimenkul zengini yaşlı çiftin evlerinde hunharca katledilmesiyle sarsıldı. 65 yaşındaki Hüsnü-Ayten Civan çiftini ölü bulan polis evdeki güvenlik kameralarının da alındığını tespit etti. Yaşlı çifti defalarca bıçaklayarak öldüren katil veya katiller arkalarında tek bir iz bile bırakmadan kayıplara karıştı.


2 bin kişiyle yüzyüze görüşüldü

Tüm delilleri yok eden katilleri bulmak için oluşturulan polis ekibi, 2 bin kişiyle yüz yüze görüştü. 500 kişinin yazılı ifadesine başvurdu. Dedektifler gayrimenkul zengini Civan çiftinin öldürüldükleri evde defalarca inceleme yaptı. Ancak tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Korkunç cinayetin ardından İzmir Emniyeti'ne ihbar mektubu yağdı. Yaklaşık 6 ayda tam 3 bin ihbar mektubu geldi. Polis gelen her mektubu inceledi. Asılsız çıkan mektuplar enteresan olayları da açıklığa kavuşturdu. İhbar edilen 248 kişinin başka suçlardan polis tarafından arandığı tespit edildi. Ancak polisi bile şoke eden çarpıcı durum katil zanlısı olarak emniyete getirilen kişilerin cinayetle ilgilerinin olmadığı anlaşılınca ortaya çıktı. Bu kişilerin eşlerine şiddet uyguladığı ve bu yüzden de eşleri tarafından ihbar edildikleri belirlendi.

İhbar edilen 55 koca aile şiddetten adliyeye sevk edildi. İhbarcı kadınlarsa dayakçı kocalarının şiddetinden bu sayede kurtulsalar da 'polisi gereksiz yere oyalamak' suçlamasıyla işlem görmekten kurtulamadı. Cinayetle ilgili İzmir polisine yağan ihbar mektuplarının arasında cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler de ihbar edildi. 130 tutukluyla özel izinle görüşen detektifler cinayeti sordu ve aldığı bilgileri değerlendirdi. Aralarında çeşitli nedenlerden dolayı anlaşmalık bulunan 35 kişi ise komşusunu 'katil' olarak ihbar etti. Tüm çabalara 3 bin ihbara rağmen Civan çiftinin katil veya katilleri hala bulunamadı. Polis cinayetin faillerini yakalamak için çalışmalarını son hızla sürdürüyor.