İç Güvenlik Paketi'nin yürürlüğe girmesi sonrası emniyette 1150 birinci sınıf emniyet müdürünün emekliye sevk edildiği öğrenildi. İddiaya göre emekliye sevk edilen bu müdürlerin 'paralel yapı' ile ilgili bağlantısı var. Emekli edilecek olan polis sayısının bununla sınırlı kalmayacağı, yapılacak toplantılar neticesinde 2 bin 400 polisin daha emekli edileceği belirtildi.

Yüksek Değerlendirme Kurulu çalışmalarına, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında Pazartesi günü başladı.

Toplantılarda, emekliye sevk edilecek yaklaşık 3 bin 500 birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf emniyet müdürünün dosyaları ele alındı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre kurul, 1'nci sınıf emniyet müdürü kadrosundaki bin 725 kişinin durumunu sonuçlandırdı ve toplam bin 150 birinci sınıf emniyet müdürü kadrosuzluktan emekliye sevk edildi.

Kurul bugün de 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sınıf emniyet müdürlerinin dosyasını değerlendirecek. Bu rütbelerden de yaklaşık 2 bin 400 polisin emekli edileceği belirtildi.