Hükümette istifalar yaşanırken dün, İstanbul'da da ikinci operasyon yapılacağı konuşuluyor ve emniyet ile savcılık arasında kriz çıktığı söyleniyordu.

Bu operasyonu yürüttüğü belirtilen ve Ergenekon savcısı olarak tanınan Muammer Akkaş'ın Emniyete yeni gözaltılar için izin kağıdı gönderdiği ancak Emniyet'in bunu gerçekleştirmediği iddia edilmişti.

NELER YAŞANMIŞTI?

İddiaya göre, İstanbul Terörle Mücadele Kanunu 10. Madde ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın, bazı yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak yeni bir operasyon emri vermişti. Aralarında bürokrat ve işadamlarının da bulunduğu 30 isme yönelik olarak düzenlenecek olan operasyonda şüphelilerin yolsuzluk, kara para aklama gibi suçlarla suçlandığı ifade edilmişti.

EMNİYETLE KRİZ YAŞANDI

Savcı Akkaş operasyon emrini verdikten sonra 2 Nolu Özgürlükler Hakimi Süleyman Karaçöl'den gözaltı ve yakalama kararı almıştı.

Dün Sabah 09.00 itibariyle belirlenen isimlerin evlerine ve ofislerine düzenlenecek operasyonlarla bu kişilerin gözaltına alınmasını isteyen Savcı Akkaş, bu izinleri de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne göndermişti.

OPERASYON TALİMATA TAKILDI


Ama operasyon, geçtiğimiz günlerde TMK Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan'ın, İstanbul Emniyet'ine yönelik 'kendisinden habersiz olarak TMK'dan gelen hiçbir operasyonun yapılmayacağı' yönündeki talimata takıldı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından İstanbul'daki yeni soruşturma savcı Muammer Akkaş'tan alınırken yeni savcının kim olacağı merakla bekleniyor.