Bornova Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği çalışmalarda engellileri de unutmuyor. Engelliler Merkezi gibi fiziki yatırımların yanı sıra sosyal faaliyetlere de önem veren Bornova Belediyesi, son olarak tüplü dalış eğitimiyle Bornovalı engellilere yaşadıkları sıkıntıları unutturup farklı bir dünyanın kapılarını açtı. 20 engelli Seferihisar Doğanbey'deki, Seferihisar Kimsesiz Çocuklar Engelliler Rehabilitasyon Alternatif Su Sporları Derneği'nin (SEKADER) kamp alanında gönüllerince bir gün geçirdi. Bedensel engellleri bulunan yurttaşlar, dalış hocalarının verdikleri eğitimin ardından tüple denize dalıp sualtı güzelliklerini keşfetmenin mutluluğunu yaşadı. Engelli Dalış Eğitmeni ve SEKADER Başkanı Mehmet Kabakçı'nın hazırladığı bir günlük programa katılan engelliler bir çok su sporu yapma olanağı buldu. Geziye katılanların mutlulukları gözlerinden okundu.

Örnek duyarlılık

Bir günlük dalış eğitimi ve gezi programına refakatçileriyle birlikte katılan engellilerin ulaşımı ile sabah kahvaltısı ve öğle yemekleri de Bornova Belediyesi tarafından karşılandı. SEKADER tarafından hazırlanan program doğrultusunda dalış yapıp denize giren engelliler daha sonra, sahil şeridindeki çöpleri toplayan turistlerle sohbet edip onlarla birlikte sahil temizliği yaptılar.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, engellilere yönelik faaliyetlere özel bir önem verdiklerini belirterek, bu tür organizasyonların tekrarlanacağını söyledi. Başkan Prof. Dr. Sındır, "Sosyal belediyecilik engellilerimize sahip çıkmayı, onların yaşamını kolaylaştırmayı gerekiyor. Biz de bunu yapmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.