Olay, bu sabah saatlerinde Barbaros Mahallesi’nde bulunan Vali Fahrettin Akkutlu İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. Okulun halk oyunları ekibini çalıştıran Türkçe öğretmeni Leyla Kardaş, yanında öğretmen arkadaşıyla birlikte 23 Nisan provaları için salonu hazırlamaya başladı. Ses düzeniyle ilgili cihazları elektriğe bağlayan öğretmen, elindeki mikrofonun kısa devre yapması sonucu akıma kapıldı. Mesai arkadaşlarının şaşkın bakışları arasında yere yığılan öğretmen Kardaş baygınlık geçirdi.

Öğretmen Kardaş’a ilk müdahaleyi çok kısa sürede okula ulaşan 112 Acil Servis ekibi yaptı. Sınıflardan birindeki tıbbi müdahale sonrası Kardaş, ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Okulda görevli öğretmen ve idareciler Leyla Kardaş’ın sağlık durumu hakkında bilgi almak için hastaneye akın etti. Genç öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Okul Müdürü Bülent Sunal, "Öğretmen arkadaşımız, bu sabah 23 Nisan provası nedeniyle okulun salonunda hazırlık yapıyordu. Öğrenciler henüz salona alınmamıştı. 7’inci sınıfların Türkçe dersine giren öğretmenimiz, ses düzeni ile ilgili aparatları elektriğe bağladığında elinde tuttuğu mikrofonun kısa devre yapması sonucu akıma kapılmış. Hepimiz çok üzüldük ama sağlık durumunun iyi olması teselli kaynağımız" diye konuştu. (Milliyet)