Ceza infaz kurumlarının dış güvenliği Adalet Bakanlığı'na devrediliyor. Dış güvenlik, yasayla 5 yıl içinde kademe kademe Adalet Bakanlığı'na geçecek. Bakanlık bu kapsamda 25 bin yeni infaz koruma memuru alacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'de cezaevlerine ilişkin şikayetlerin büyük ölçüde azaldığını iddia etti. Bakan Bozdağ, azalsa da var olan şikayetlerin üzerine gitmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Cezaevlerinde çalışan personelin büyük fedakarlıklarla görev yaptıklarını belirten Bozdağ, onların sıkıntılarını bildiklerini, atılması gereken adımların bir kısmını yerine getirdiklerini iddia etti.

Bakan Bozdağ, ceza infaz kurumlarının dış güvenliğinin de jandarmadan, Adalet Bakanlığı'na devredileceğini söyledi. Bunun için gerekli olan düzenlemenin Meclis Genel Kurulu'nda olduğunu belirten Bekir Bozdağ, Ekim'de yasayı çıkaracaklarını söyledi. Yasadan sonra dış güvenliğin kademeli olarak Bakanlığa geçeceğini belirten Bozdağ, bunun 5 yıl içinde gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

Cezaevlerinde iki başlılık olduğunu belirten Bozdağ, "Şimdi infaz koruma memurlarıyla ilgili ayrı, jandarmayla ilgili ayrı usul var. Ortada olay olduğunda çözümü zorlaşıyor. Onun için sorumluları da tekleştiren hesap soranları da tekleştiren bir adımı atmış olacağız. Bu çerçevede yasanın yürürlüğe girmesinden sonra 25 bin civarında yeni infaz koruma memurunu istihdam edeceğiz" dedi.

Bozdağ, yeni istihdam edileceklerin dış güvenlikte çalışacağını, belli bir yaştan sonra içeride görev alacağını anlattı.