Antalya Alanya'da küçük bir kız 3 gün boyunca anne ve babasının cesetiyle aynı evde yaşadı. Gerçek küçük kızın karnının acıkması ile ortaya çıktı. Olay Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'nde meydana geldi. Sürekli alkol aldığı öğrenilen çift, koltukta oturur vaziyette hayatlarını kaybetti. Çiftin 6 yaşındaki kızları ise 3 günün sonunda açlığa dayanamı ve yan komşularından yardım istedi. Ailesinin sürekli uyuduğunu ve uyanmadığını belirten küçük kızın sözlerinden şüphelenen komşuları, kapıyı açmasını istedi. Küçük kız kapıyı açınca komşular çiftin öldüğünü fark etti. Küçük kız ise "Annem ve babam sigara ve alkolden başka eve pek bir şey almıyordu. Evde hiç yiyecek yoktu. Karnım çok acıyınca balkona çıkarak komşulardan yemek istedim" dedi

Mahmutlar Mahallesi'nde bir sitenin ikinci katında kiraladıkları evde tatil yapan Ukraynalı 38 yaşındaki Viacheslav Samilo ve eşi 37 yaşındaki Maiia Samilo'nun kızı Anzhelika Samilo, dün saat 15.00 sıralarında, bitkin bir halde balkona çıkarak yan dairedeki Rus komşularına seslendi. Aç olduğunu söyleyen kıza anne ve babasını soran komşular, 'onlar uyuyor, uyanmıyorlar' cevabı üzerine şüphelenerek kızdan kapıyı açmasını istedi. Sitenin kapıcısıyla birlikte daireye giren komşular, Ukraynalı çifti evin salonunda oturur vaziyette hareketsiz halde buldu. Alkol komasına girdiği ve buna bağlı olarak öldüğü ihtimali üzerinde durulan çiftin cenazesi incelemenin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Çiftin cenazelerinin otopsinin ardından ülkelerine gönderileceği belirtildi.

'EVDE HİÇ YİYECEK YOKTU'

Dün olayın ardından İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen Anzhelika Samilo'ya ise olaya ilişkin pedagog ve avukat eşliğinde sorular yöneltildi. Anne ve babasının uyuduğunu sandığını anlatan Anzhelika, "Annem ve babama ne oldu bilmiyorum. Uyuyorlardı. Uyanmadılar. Evde yiyecek yoktu. Annem ve babam sigara ve alkolden başka eve pek bir şey almıyordu. Evde hiç yiyecek yoktu. Karnım çok acıyınca ben de balkona çıkarak komşulardan yemek istedim" dedi.

AKRABALARI ARANIYOR

Anzhelika Samilo'nun daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Alanya Sosyal Hizmet Merkezi yetkililerine teslim edildiği ve geceyi burada geçirdiği belirtildi. Yetkililerin Samilo çiftinin Ukrayna'daki yakınlarına ulaşmaya çalıştığı kaydedildi.