Menemen ilçesi Asarlık beldesindeki 75. Yıl İlköğretim Okulunun bahçesine arkadaşlarıyla oyun oynamak üzere giren Mehmet Ali Yavuz'un (4) üzerine, rayından çıkan demir kapı devrildi. Çevredekiler tarafından kapının altından çıkarılarak Menemen Devlet hastanesine götürülen çocuk, ilk müdahalenin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Metin Manisalı, çocuğun yoğun bakım servisinde gözetim altında tutulduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: "Yoğun bakım ünitesinde görevli doktorlarla yaptığım görüşmede, bana beyninde ciddi hasar olduğunu söylediler. Ciddi bir ödem var, beyin dokusunda şişme var. Allah'tan umut kesilmez demek istiyorum ama çocuğumuzun durumu çok da iç açıcı değil. İyileşmesi durumunda bile ciddi hasar kalacaktır. Elimizden gelen tüm müdahaleyi yapıyoruz. Şu an beyin ölümü gerçekleşmedi ama bu yöne bir gidiş olduğunu gözlemliyoruz."
DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Eyüp Hazan da çocuğun kazanın ardından kaldırıldığı Menemen Devlet Hastanesinde duran kalbinin yeniden çalıştırıldığını söyledi. Hazan, "Hastanemize getirildiğinde ciddi tansiyon problemi vardı. Bu sorunu aştıktan sonra solunum cihazına bağlandı. Kafa kemiklerinde kırıklar var, beyninde ödem var. Ancak şu aşamada beyin ölümü oluşmuştur diyemiyoruz" şeklinde konuştu.

Demir parça eksikti

Hastane önünde oğlundan gelecek umutlu haberi bekleyen baba Şevket Yavuz ise, "Oğlum 10 liralık bir demir parçasının aylarca onarılmaması nedeniyle şimdi ölümle pençeleşiyor. Beni bırakıp gidiyor. Dava açsam ne olacak? 4 yaşına kadar getirdiğim, büyüttüğüm oğlum bana geri mi gelecek? Belki benim çocuğum değil, başkalarının da çocuğu orada olabilirdi" dedi
Çocuğun durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi alamadıklarının söyleyen aile üyeleri, grev yapan sağlık personeliyle kısa süreli gerginlik yaşadı. Gerginlik, araya giren polis ve hastane yetkilileri tarafından önlendi. Daha sonra Baba Şevket Yavuz, oğlunun doktoruyla görüştürüldü.

Kafası sıkışan genç ölmüştü

Okul yönetiminin bir ay önce güvenlikçiyi işten çıkardığı lisede büyük facia yaşandı. 3 Haziran 2010'da nöbetçi öğrencilerin açıp kapadığı otomatik kapı, 17 yaşındaki Anıl Erden'i kapan gibi yakaladı. Genç öğrenci, sınava yetişmek isterken okul kapısında can verdi.
İzmir'de teneffüste okul dışına çıkan 17 yaşındaki lise öğrencisi Anıl Erden, geometri sınavına yetişmek için derse koşarken başı okul girişindeki otomatik kapıya sıkıştı. Anıl feci şekilde yaşamını yitirirken, arkadaşlarının ölüm haberini alan öğrenciler hastanede okul müdür yardımcısı Muammer Yamaç ile tartıştı. Yamaç'a "Kapıda görevli güvenlik görevlisini bir ay önce işten çıkardınız. Onun yerine hergün iki öğrenciyi nöbetçi olarak kapıya diktiniz. Sizin yüzünüzden arkadaşımız öldü" diye çıkışan öğrenciler güçlükle sakinleştirildi. Kapının bozuk olmadığını belirten okul yönetimi ise maddi imkansızlıktan dolayı güvenlik görevisinin işine son verdiklerini belirtti.