Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Konya merkezli 43 ilde FETÖ operasyonu başlattı. Alınan bilgiye göre başsavcılık, daha önceden gözaltına alınanların ifadeleri doğrultusunda bu operasyonu başlattı. Operasyonda gözaltı kararı verilen 120 kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan askeri personele 'mahrem imamlık' yapmakla suçlanıyor.

Aynı zamanda 'FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak, örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak, örgüt adına hizmet yüklenmek, örgüt kapsamında kadrolaşmak' suçlarından yakalama kararı olan 120 kişi için 43 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. 120 şüpheliden 58'inin ByLock kullandığı da belirtildi.

Şüphelilerin örgüt içerisinde, genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, ser doktor, doktor ve şehir dışı talebe mesulü pozisyonlarında görev yaptıkları ileri sürüldü.

Örgüt içerisinde yer alan ümitçinin, bağlantısını koparmış kişileri tekrar örgüte kazandırmak için görevlendirilen kişi olduğu belirtildi. Şehir dışı talebe mesulünün ise, askeri lise ve harp okulu öğrencilerine okuldan mezun oluncaya kadar iki haftada bir öğrenim gördükleri şehre giderek örgütsel faaliyet yaptıran ve öğrenci ile 8 yıl boyunca bire bir ilgilenen kişi olduğu bildirildi.