2010 yılında yapılan KPSS'de kopya çekildiği iddiaları gündeme gelmiş, o zaman bu iddialar inkar edilmişti. Sınavdan 5 sene sonra konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında çok sayıda gözaltının yapıldığı bildirildi.

KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara merkezli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, bu kişilerden şu ana dek 59'u gözaltına alındı.

Farklı illerde gözaltına alınanların Ankara'ya getirileceği öğrenildi.


KPSS operasyonunda Bursa'da 2 gözaltı

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS), usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara merkezli 14 ilde operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında biri öğretmen diğeri ise memur olarak çalışan iki kişi Bursa'da gözaltına alındı. Polis, yurt dışına kaçan üçüncü kişiyi arıyor.

KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin operasyon kapsamında biri Mustafakemalpaşa ilçesinde özel bir dersanede öğretmenlik yapan, diğeri ise Merkez Osmangazi ilçesindeki PTT’de memur olan iki kişi Bursa'da gözaltına alındı. B.S. ve M.P. isimli zanlılar Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından Ankara’ya götürüldü. Polis, olayla ilgili olarak yurt dışına kaçtığı öne sürülen üçüncü kişiyi arıyor.


KPSS soruşturmasına Isparta'da gözaltı

KAMU Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarıyla ilgili Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde 1 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara merkezli KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde 1 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı. Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından evinden alınan ve ismi açıklanmayan şüphelinin Isparta'ya, oradan da ifade için Ankara'ya gönderileceği belirtildi.

KPSS operasyonunda Sivas'ta 2 gözaltı

KAMU Personel Seçme Sınavı'nda usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan Ankara merkezli operasyon kapsamında Sivas'ta da 2 öğretmen gözaltına alındı.

2010 yılında KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine düzenlenen operasyon kapsamında Sivas Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde 1 ve Şarkışla ilçesinde 1 olmak üzere 2 öğretmeni gözaltına aldı. Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderilecekleri belirtildi.


SAMSUN'DA 2 GÖZALTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Samsun'un Havza İlçesi'nde öğretmen 42 yaşındaki H.A. ile Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur 40 yaşındaki G.B. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli, Ankara'ya götürülecek.

KPSS Operasyonu'nda İstanbul'da 4 kişi gözaltına alındı

KAMU Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin, İstanbul'da 4 kişi gözaltına alındı.

2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına yönelik Ankara merkezli başlatılan operasyon kapsamında Bayrampaşa, Ümraniye ve Bahçelievler'de 4 kişinin adreslerinde arama yapıldı. 4 kişi gözaltına alınarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 4 kişi daha sonra Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şüphelilerin İstanbul'daki işlemlerinin bitmesinin ardından Ankara'ya gönderilecekleri öğrenildi.