Edremit Kaymakamı Osman Tunç, İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla 4 ilköğretimokulu ile 2 lisede eğitime ara verildiğini dile getirip, "İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet, Şehit Hamdibey, Gazi ve Mehmet Akif ilköğretim okulları ile Edremit Anadolu Lisesi ve Edremit Endüstri Meslek Lisesi'nde eğitime pazartesi günü ara verildi. Ayrıca Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri yağışlar nedeniyle hasar gören yolları onarmak için çalışmalara başladı. Ekipler tahrip olan yollara sıcak asfalt döküyor. Tek şeritten verilen E-87 karayolunda trafiğin akşam saatlerinde normale dönmesi bekleniyor" diye konuştu.

Asfalt çöktü, tekneler karaya vurdu

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, 7 saat süren sağanak yağışa Kazdağları'nda eriyen karların suyu da eklenince, İzmir- Çanakkale karayolununun bazı kesimlerinde asfalt çöktü. Aynı karayolu üzerinde bulunan Zeytinli Köprüsü'nün bazı bölümleri zarar gördü. 4 şeritli köprüde, yarıklar nedeniyle araçların tek şeritten geçişine izin verildi. Kızağa alınmış tekneler ise karayoluna süreklendi. Dağlardan gelen odun parçaları sahile vurdu. Öte yandan Edremit-Akçay arasındaki 'Ülkü Yolu' yakınındaki çok sayıda tarım arazisinin sular altında kaldığı, ağıllarda yüzlerce küçükbaş hayvanın telef olduğu öğrenildi. Zeytinli Beldesi'nin Altınkum Mahallesi'nde, ev ve iş yerlerinde mahsur kalanlar, Balıkesir, İzmir, Bursa ve Çanakkale'den gelen Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kurtarma ekipleri ile belediyelerin itfaiye ekipleri, iş makineleri ve traktörler tarafından kurtarıldı.

Kaymakam: son yılların en büyük felaketi

Edremit Kaymakamı Osman Tunç, ilçede büyük bir afet yaşandığını belirterek, yaraların sarılmasına başladığını kaydetti. Kaymakam Tunç, metrekareye 169 kilogram yağış düştüğünü dile getirip, "Son yıllarda yaşadığımız en büyük felaketti. Meteoroloji bile bu kadar yoğun bir yağış olacağını tahmin edemedi. Devlet bütün kurumlarıyla görev başında, hiç kimse mağdur bırakılmayacak. Tek tesellimiz yaşadığımız bu felakette can kaybının olmaması. Devletimiz yaraları sarmaya başladı. Özellikle Zeytinli bölgesinde mahsur kalan vatandaşlara ekiplerimiz gıda ve kumanya yardımında bulunuyor. Sayın Valimizin de devreye girmesiyle İzmir'den daha güçlü iş makineleri getirildi. Şu anda 60 arama kurtarma personeli ve personele ait 12 botla çalışmalarımız sürüyor. Bölge belediyeleri de bütün iş makineleriyle ve personelle görev başında. Hasar tespit çalışmaları sürüyor" dedi.
İzmir'den gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli 8 dalgıcın da olası kayıp ihbarlarına karşı bölgede hazır bekletildiği bildirildi.