Tarihi Kilitbahir Kalesi'nin duvarlarında kendiliğinden büyüyen incir ağaçlarının zamanla kaleye zarar vermeye başlaması üzerine devreye giren Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ağaçların temizlenmesi için minare ustası Osman Şeker'i görevlendirdi. Daha önce de Çanakkale'de özellikle minarelerle diğer yüksek yerlerde çalışan Osman Şeker (64), bu defa 549 yıllık tarihi Kilitbahir Kalesi'nin duvarlarında büyüyen incir ağaçlarını kesti.

Kalenin yüksekliğinin 35 metreye kadar ulaşmasına aldırış etmeyen Osman Şeker, halatlar yardımı ile üst kesime kadar tırmanıp ağaçları kesmeye başladı. Adeta ölümle dans eden Şeker, 8 yaşından beri bu işin içinde olduğunu belirterek, "Ben minareci torunuyum. 8 yaşımdan beri da bu işle uğraşıyorum. Bende yükseklik korkusu diye bir şey kalmadı. Normal bir iş yapar gibi 35 metre yükseklikte duvar üzerinde çalışıyorum. Burada önemli olan, tarihi eserlerin korunması ve onlara sahip çıkılması. 549 yıl öncesine ait tarihi kalenin duvarlarında büyüyen bu incir ağaçlarını tarihi yapıya zarar vermemesi için kesiyorum" dedi.

Öte yandan Şeker'i gören vatandaşlar da şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bu işi yapmanın cesaret istediğini belirten vatandaşlar, "Gerçekten çok zor bir iş. Biz kalenin yanlarından aşağı bakmaya korkarken kendisi 35 metre yükseklikte ağaçları kesiyor" dedi.