Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Anadolu Ajansı serbest muhabiri Ali Kahrıman, Fransa’daki terör saldırısı sonrası Twitter hesabından "Fransa’daki saldırıda halkın arasına dalan kamyonun freni patlamıştır… Terör değildir…" paylaşımını yaptı ve bu mesajın sonuna gülen surat ekledi. Maçlarda hakemlik de yapan Ali Kahrıman'ın bu paylaşımı yaptığı Twitter hesabında devlet ajansı olan Anadolu Ajansı'nda çalıştığı da yer alınca sosyal medyada büyük tepki gördü. Kahrıman, gelen tepkiler üzerine Tiwitter hesabını kapattı.



ANADOLU AJANSI İLİŞİĞİNİ KESTİ

Anadolu Ajansı sosyal medyadaki tepkiler üzerine Twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

"Fransa'nın Nice kentinde 84 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrasında, sürekli çalışanımız olmayan ve serbest haberci olarak zaman zaman haberlerini kullandığımız Ali Kahrıman isimli şahsın kişisel Twitter hesabından son derece sorumsuz bir paylaşım yaptığı tespit edilmiştir. Bu kişinin Anadolu Ajansı ile tüm ilişiği kesilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu gelişmeler üzerine Ali Kahrıman, Facebook hesabından özür diledi. Kahrıman açıklamasında şunları yazdı:

"Fransa’daki terör saldırısında kamyonunun freninin patlayıp insanların arasını daldığını söyleyen Tv’lerden aldığım bilgi ve yorum üzerine yazmış olduğum yazı bir çok kesim tarafından yanlış anlaşılmış ve farklı noktalara çekilmek istenmiştir. Ben orada Tv’lerde olan bir şeyi yazdım o kadar. Masum insanların ölümü en çok beni üzer. Olayın maksadını aştığını ve yazımın sonundaki gülücüğün ironi olduğunu ve olayın maksadını aşmamasını düşündüğüm için adresimi kapattım. Yanlış anlaşıldıysam da özür dilemeyi bir erdem olarak görüyorum. Saygılarımla."