Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilgili raporuna Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'ten yanıt geldi. Türkiye'nin pekçok konuyla ilgili eleştirildiği raporla ilgili açıklama yapan Çelik, raporun yapıcı ve yol gösterici olmaktan uzak olduğunu söyledi.

FETÖ ile mücadelenin bir varoluş mücadelesi olduğunu belirten Çelik, ülkenin terörle mücadelesinin anlaşılmadığını söyledi. FETÖ ile mücadelenin AİHM ictihatlarına uygun olarak yürütüldüğünü iddia eden Çelik, alınan tedbirlerin hepsinin orantılı ve hukuki olduğunu iddia etti.

PKK'ya orantısız güç uygulandığı ifadesinin utanç vesikası olduğunu belirten Çelik, PKK ile ilgili ifadelerin AB içtihatlarına aykırı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin özgürlük-güvenlik dengesini geliştirme konusunda teşvikler beklediklerini ifade eden Çelik, AİHM'nin ictihatlarının da siyaset ile terör arasında net bir ayrım yaptığını belirtti.

Türkiye ile AB ilişkilerini ilerletmek amacında olduklarını da vurgulayan Çelik, 23 ve 24 de dahil olmak üzere bütün fasılları açmak ve kapatmaya hazır olduklarını ifade etti.