Abbas Güçlü, dershanelerin kapatılmak istenmesiyle ilgili tartışmaları ‘Dershane fırtınası’ başlığıyla köşesine taşıdı. Olayın siyasi boyutunun siyasetçiler tarafından tartışıldığını belirten Güçlü, asıl önemli olanın pedagojik yönü olduğunu belirtti. Güçlü, “Ne yazık ki, neredeyse hiç kimse öğrenciye, öğretmene, veliye mikrofon uzatmıyor. Oysa en çok etkilenen onlar! Dershaneler kapanır mı? Kapanacaklarını hiç sanmıyoruz, bunu defalarca dile getirdik. İstense de kapatılamadıkları defalarca görüldü. Yine öyle olacak. Ama götürüsü, getirisi hep tartışılmaya devam edecek. Dershanelerin varoluş nedenleri ortadan kalkmadığı gibi daha da bağımlı hale gelmeleri için her şey yapılıyor. Yapanların en başında da MEB ve YÖK geliyor. Çünkü sınavları ortadan kaldıracaklarına sürekli olarak yenilerini getiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Sınavların eğitime verdiği zararı, hiç kimse vermiyor.” diyen Güçlü, “Eğitimin temel amacı her yönüyle, iyi ve donanımlı insan yetiştirmek. Oysa sınavlarda tek amaç var; o da yüksek puan. Eğer herhangi bir dersten ya da kazanılmış davranıştan, puan kazanamıyorsanız, bu öğrencinin umurunda değil. Eğitimi, sınavlara endeksli olmaktan kurtarmadığımız sürece, dershanelerin kapanması mümkün değil." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Dershaneleri sadece sınavlara öğrenci hazırlayan kurular olarak görmenin yanlışların en büyüğü olduğunu belirten Güçlü, "Çünkü dershaneler okulların sağlayamadığı sosyal ortamı sundukları için öğrencilerin tercih nedeni. Aynı kursun çok daha iyisini okulda verseniz bile yine öğrenci dershaneye gitmek isteyecektir. Ayrıca, dershaneler kapatılırsa 100 binlerce öğrenci sokağa itilmiş olur ki bu da sadece işsiz sayısını artırmaz, farklı noktalara kaymalarına da davetiye çıkartabilir.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Güçlü, yazısını, "O kadar çok sınav var ki biz sadece Anadolu liseleri ve üniversiteye girişi tartışıyoruz. Peki KPSS, ALES, TUS, YDS ve diğerleri ne olacak? KPSS’de müzik öğretmenine matematik sorusu sorar, LYS’de de meslek lisesi mezunlarına görmedikleri derslerden soru yöneltirseniz, bu açıklarını gidip nerede kapatacaklar? Dershaneleri kapatmak isteyenlerle, o sistemi besleyenlerin aynı kişiler olması sizce de tezat değil mi?” sözleriyle noktaladı.