Yalova'da Vali Selim Cebiroğlu'nun kıyafetini beğenmediği için azarlayıp sınıftan kovduğu öğretmen, kendisi için düzenlenen yürüyüşte kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz'ün babası Kemal Öz, oğlunun bir haftadır çok üzgün olduğunu ve sonunda kalp krizinden öldüğünü söyledi. Baba Öz,  "Vali artık rahat etsin, oğlum öldü" dedi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, geçen hafta cuma günü Termal Fen Lisesi'nde gerçekleştirdiği ziyarette iddiaya göre kılık kıyafetinden dolayı Eğitim-Sen üyesi olan matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ü sınıfta, öğrencilerin gözü önünde, "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler seni dilenci zannedip para verirler." şeklinde azarlayarak sınıftan kovdu. Vali Cebiroğlu, okul idarecilerini de tersleyerek, öğretmenle ilgili soruşturma açılmasını istedi. Öğretmenin sınıftan kovulması eğitimcileri harekete geçirdi. Dün, akşam saatlerinde Gazipaşa Caddesi üzerinde Eğitim-Sen Yalova Şubesi, Türk Eğitim Sen Yalova Şubesi, Eğitim-İş Sendikası Yalova Şubesi ve Aktif Eğitim Sendikası üyeleri 'Öğretmene Saygı Yürüyüşü' düzenlenerek Vali Selim Cebiroğlu protesto edildi. Bir haftadır Vali Cebiroğlu ile yaşadığı diyaloğun etkisinde kalan Öz, yürüyüşte rahatsızlanınca Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Bursa'daki özel bir hastaneye sevk edilen Öz, yolda hayatını kaybetti.

Öz'ün ölümü eğitimcileri de harekete geçirdi. Bursa'daki hastane önünde toplanan eğitimciler, acılı aileyi sakinleştirmeye çalıştı. Eğitimciler, valiyi yargıya şikayet edeceklerini açıklarken, baba Kemal Öz, Yalova Valisi Cebiroğlu'na sitem etti. Oğlunun anarşist olmadığının altını çizen baba Öz, şunları kaydetti: "Ne diyeyim? Oğluma doyamadan gitti. Siz söyleyin O, Yalova Valisi'ne oğlum öldü. Rahat etsin artık. Anarşist oğlum öldü, rahat etsin. Öğretmenden anarşist olur mu? Rahat etsin. Bu dünya ona da kalmaz. Aynen öyle söyleyin siz O'na. Benim içim yanıyor, fazla konuşmayacağım, aslan gibi oğlum gitti. Bir haftadır üzüntüden kahroldu. Bir haftadır ne yaptığını bilmiyordu çocuk. En son kalpten gitti. Bu vali, artık rahat etsin, huzur içerisinde olsun. Benim oğlumla uğraşacağına gitsin başka şeylerle uğraşsın. Allah büyüktür kimsenin yanında kalmaz. Çevresince çok sevilen bir insandı, kimseyi kırmazdı. Matematik öğretmeniydi. Bunu reva görenler utansınlar ne diyeyim? O'ndan Allah şikayetçi olsun, onun cezasını Allah verir. Ben onu Allah'a bırakıyorum. Dostlar bir şey düşünürlerse bilmiyorum. Bizi perişan etti, Allah da onu perişan etsin."

Halil Serkan Öz, bugün Yalova Merkez Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.