TBMM'de 31 Mart 2011'de kurulması için çıkan karara karşın henüz öğrenci almayan ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, 21 Şubat'ta bir gazeteye ilan vererek, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Turizm Fakültesinde farklı bölümlerde görevlendirilmek üzere yardımcı doçent kadrosunda 10 akademisyen alınacağını duyurdu. İlanda, Turizm İşletmeciliği Bölümü'ne alınacak 1 kişilik yardımcı doçent kadrosu için, 'turizm alanında yüksek lisans yapmış ve sırt çantalı turistlerin seyahat motivasyonları konusunda doktora yapmış olmak' şartı getirildi.

Bir tek adını vermediler

İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü'nde yine yardımcı doçent kadrosunda görevlendirilecek 1 akademisyen için getirilen, 'Cinsiyet eşitsizliği ve bilişim sistemleri konusunda doktora yapmış olmak' ve Malzeme Mühendisliği Bölümü'nde görevlendirilecek 1 kişi için de 'Filtreli vakum ark yöntemiyle üretilen çinko ve kalay oksitlerin karakterizasyonu ve üretimi alanında doktora yapmış ve optik filmler alanında 5 yıl tecrübesi olmak' gibi şartlar getirilmesi dikkat çekti.

'Bir kişi bile bulamadık'

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ise öğretim üyesi bulma konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını açıkladı. Ersoy, "Biz kişiye özel ilan vermiyoruz. Türkiye'de her ilde üniversite açıldı ve böyle olunca öğretim üyesi sıkıntısı yaşanıyor. İlanda nitelikle ilgili şartlar yasal uygulamadır. Bu iş yasaldır ve teknik olarak doğrudur. Biz İngilizce eğitim yapacağız. Özel şartlarımızın belirlenmesi gayet doğaldır. Herşeye rağmen öğretim üyesi bulamıyoruz. Bir bölüm açmak için en az 3 öğretim üyesi bulunmak ve şartları taşımak zorunda" diye konuştu.