Yolsuzluk soruşturmasının başında olan isimlerden Savcı Zekeriya Öz hakkında bir inşaat şirketinin parasıyla, Dubai'de tatil yaptığı ileri sürüldü. Yanındaki 8 kişiyle birlikte Dubai'ye giden Savcı Zekeriya Öz'ün bir haftalık tatilinin bedeli olan 77 bin 500 liranın da inşaat şirketi tarafından ödendiği iddia edildi. Başbakan Erdoğan önceki gün gazeteciler, STK temsilcileri ve akademisyenlerle Dolmabahçe'deki konutunda yaptığı toplantıda, Savcı Öz'ü ima ederek "Bir yargı mensubu yılda 20-22 defa turist olarak yurtdışına gider mi?" diye sormuştu. Savcı Zekeriya Öz, hakkındaki iddiaları yalanlarken konuyla ilgili tekzip metni hazırlayacağını söyledi.

AĞAOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İş adamı Ali Ağaoğlu ise yaptığı açıklamada konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Bugün bazı gazetelerimizde yer alan İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün Dubai seyahati konusundaki haberlere ilişkin olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Söz konusu ağırlama 15 yıldır bölgede yerleşik bulunan ve son 2 yıldır Körfez Bölgesindeki faaliyetlerimizi yürüten temsilciliğimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.

Dubai’de bulunan bu temsilciliğimiz yalnız grubumuz şirketlerine değil, tüm iş dünyamızın hizmetine sunduğumuz, ülkemize büyük katma değer kazandıran ve oldukça önemli ekonomik işbirliklerinin geliştirilmesine zemin hazırlayan bir temsilciliktir.

Dubai temsilciliğimizin, Sayın Savcı ile çok öncelere dayanan tanışıkları çerçevesindeki bu ağırlama temsilcimizin inisiyatifiyle gerçekleşmiş olup bilgimiz dahilindedir.

AĞAOĞLU ÖZ'ÜN YÖNETTİĞİ OPERASYONDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün yönetiminde 2 savcı tarafından yürütülen 3 ayrı soruşturmada 17 Aralık sabaha karşı operasyon talimatı verildi. 3 ayrı operasyonun bir ayağını Ali Ağaoğlu ve eski Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu 15 kişi, 20 Aralık 2013 Cuma günü saat 08.00’de emniyete ait çevik kuvvet otobüsleri ile Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.  Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan işadamı Ali Ağaoğlu kendisi ile birlikte gözaltına ve tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen 14 kişi serbest kalana kadar adliyeden ayrılmadı. Kendi grubunun mahkeme sorgusu bitene kadar adliyede kalan Ağaoğlu 21 Aralık Cumartesi günü sabaha karşı basın mensuplarına görüntü vermeden adliyeden ayrıldı. Ağaoğlu’na destek vermek için Adalet Sarayı’na gelen çok sayıda yakını gün içerisinde zaman zaman güvenlik görevlileri ile ve çevik kuvvet polisleri ile tartıştı. (Hürriyet)