Ağar'ın dünkü kararın ardından şu ana kadar teslim olmaması nedeniyle bu emrin çıkartıldığı öğrenildi.

TESLİM OLACAK ANCAK...

Yargıtay tarafından hakkındaki 5 yıllık hapis cezasının onanmasın ardından hakkında yakalama kararı çıkartılan Mehmet Ağar'ın avukatı Abdulkadir Toluç, Ağar'ın teslim olacağını ama terör örgütlerinin hedefinde olduğu için Adalet Bakanlığı'ndan güvenli bir cezaevi belirlenmesini beklediğini söyledi. Toluç, yakalama kararının ise 3 yıldan fazla cezalar için rutin bir işlem olduğunu kaydetti.

Mehmet Ağar'ın avukatı Abdulkadir Toluç, çıkartılan yakalama kararının "rutin bir uygulama" olduğunu belirterek, "3 yıldan fazla ceza alan herkes için çıkartılır" diye konuştu. Toluç, Ağar'ın kaçmayacağını ve teslim olacağını ancak Adalet Bakanlığı'ndan güvenli bir cezaevi beklediğini söyleyerek, "Mehmet Ağar terör örgütlerinin hedefinde bir isim. Bunun için güvenlik önemli. Adalet Bakanlığı'ndan bir cezaevi belirlemelerini bekliyoruz. Daha sonra Mehmet Ağar teslim olacaktır" dedi.

Ağar'ın avukatı Toluç, 5 yıllık hapis cezasının Mehmet Ağar'da "hayal kırıklığı" oluşturduğunu, karara itiraz ettiklerini ancak itirazın infazı engellemeyeceğini kaydetti.