Bölücü terör örgütü PKK’nın mensupları tarafından Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde düzenlenen hain saldırı, Türkiye’nin birçok şehrinde olduğu gibi Ege illerinde de protesto edildi

İzmir’in Bergama ilçesinde toplanan bir grup, Hakkari Dağlıca’daki terör saldırısına tepki amacıyla yürüyüş yaptı. Sosyal medya üzerinden örgütlenerek Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup, Türk bayrakları ile şehir merkezinde araçlarla tur attı.“Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganları atan grup, korna çalarak terörü lanetledi.

          

Manisa

Manisa’da terör olaylarına tepki amacıyla oturma eylemi düzenlendi.

Manolya Meydanı’nda toplanan grup adına açıklama yapan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, terör olaylarına tepki göstermek amacıyla böyle bir yol izlediklerini belirtti.  Eyleme destek veren Manisa Baro Başkanı Ali Arslan da terör örgütü PKK’nın saldırılarını lanetlediklerini söyledi.lı

        

Balıkesir

Balıkesir’de toplanan bir grup Balıkesir HDP il binasını tahrip etti milletvekili adayı olan Bedri Arık’ı da tartakladı.

Denizli

Denizli’de vatandaşlar, Hakkari’de şehit olan askerler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı nedeniyle aralarında asker yakınlarının da bulunduğu bir grup, Delikliçınar Meydanı’nda çadır kurup Türk bayrağı astı.

Delikliçınar Yeni Cami’de öğle namazının ardından Hakkari’deki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, daha sonra tekbirlerle meydandaki çadıra döndü.

           

Muğla

Muğla Fethiye’deki turistik eğlence mekanları işletmecilerin ortak kararıyla gece kapatıldı.

Fethiye’nin Ölüdeniz ve Ovacık mahallerindeki 400 eğlence mekanı ve restoran, Hakkari’den gelen şehit haberleri sonrası önceki gece  saat 23.00’ten itibaren kapatıldı. İşletme sahipleri eğlence mekanları ve restoranlara Türk bayrakları astı. Bazı işletmeler kapılarına ‘Terör olaylarını protesto amacıyla gece boyu kapalıyız’ yazısı astı.

Eğlenmek için Hisarönü Barlar Sokağı’na giren turistler eğlence mekanlarının kapalı olması nedeniyle şaşkınlık yaşadı. Turistler, çalışanlardan işletmelerin neden erken saatte kapandığına ilişkin bilgi almaya çalıştı.

          

Nazilli

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Nazilli Şube Başkanlığı son günlerde yaşanan terör saldırılarını basın açıklamasıyla kınadı.

Afyon’da protesto yürüyüşü

Terör saldırısı ardından Afyonkarahisar’da CHP’liler, hem de Ülkü Ocakları üyeleri ayrı protesto yürüyüşü yaptı. Şehit haberleri üzerine CHP İl binası önünde toplanan CHP’liler, saat 00.00’da yürüyüşe geçti. n DHA