Kartal, Üsküdar Caddesi'nde AK Parti Kartal İlçe teşkilatı binasına giren silahlı bir kişi etkisiz hale getirilip gözaltına alındı.Umutcan Tosuncu adlı saldırganın eylem sırasında zaman zaman ateş ettiği silahın kurusıkı olduğu anlaşıldı. Eylemi gerçekleştirme amacı anlaşılamayan saldırganın içeri girdiğinde binada olan görgü tanığı olayın ayrıntılarını anlattı.

BİNADAKİ PARTİLİ TANIK : BİR ARKADAŞIMIZIN AYAĞINA DOĞRU ATEŞ ETTİ

7 katlı binanın en üst katında gerçekleşen olay esnasında ilçe binasında bulunan AK Parti Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Beyler Çakır saldırganın bir anda içeri girdiğini belirterek, "Elinde silah vardı. Silahla bir arkadaşımızın ayağına doğru ateş etti ama herhalde kurusıkıydı silah. İki tane silahı ve bomba olduğunu söyledi. İlçe binasını boşaltmamızı istedi, arkadaşları aldık dışarı çıktık. Herhangi bir şey söylemedi. Sadece 'Boşaltın' dedi. Biz de boşalttık ve tek başına içerde kaldı. kapının arkasına sandalyeleri falan koydu. Toplantı odasına girip camları kırarak oraya bir bayrak astı. Neden yaptığına dair herhangi bir şey söylemedi" dedi.

KILIÇ MOTİFİ EKLENMİŞ TÜRK BAYRAĞI ASTI

AK Parti Kartal İlçe teşkilatının bulunduğu binanın 7. katına 11.15 sıralarında çıkan şüpheli içerde bulunanları silah ve üzerinde bomba olduğu tehdidiyle boşalttı. 2 pencere camını kıran saldırgan üzerinde kılıç motifinin de olduğu bir Türk Bayrağını cama astı.Görgü tanıkları bu sırada saldırganın bir el de ateş ettiğini söyledi. Çevrede güvenlik önlemlerinin alındığı sırada cama çıkan şüphelinin çevredekilere hitaben bağırdığı görüldü. Söylediklerinin bir kısmı anlaşıldı, bir kısmı da anlaşılmadı ; anlaşılan bölümde " Bu vatan için hiçbir şey yapmıyor, sanki herşeyi o yaptı. Irak'ı dolaştı, Suriye'de dolaştı, heryerde kan akıttı, sıra Türkiye'ye geldi." diye bağırdığı görüldü.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ, AMACI BİLİNMİYOR

Bölgeye gönderilen takviye Özel Harekat Timlerinin olay yerine gelmesinin ardından binaya giren polisler saldırganı gözaltına alıp binadan çıkardı. Binadan çıkarılan şüphelinin adının Umutcan Tosuncu , elindeki silahın da kurusıkı olduğu belirlendi.

Tosuncu'nun eylemi ne amaçla gerçekleştirdiğiyle ilgili açıklama yapılmadı. Bu amacın belirlenmesine yönelik soruşturma sürüyor.