Andrew Brunson, olay günü Diriliş Kilisesi Derneği binası önünde bulunduğu sırada, sokaktan geçen bir kişinin bağırmaya başladığını, silah çıkararak bulunduğu alana doğru ateşlediğini, ardından yanındaki poşetten tüfek çıkarmak istediğini söyledi. Tüfeği fark edince bu kişinin üzerine atılıp kollarıyla kavradığını, çevredeki komşularının yardıma gelmesiyle zanlıyı etkisiz hale getirdiklerini belirten Brunson, "Bu kişi beni tanımıyordu, bu nedenle hedeflediği ben değildim" dedi.
Olaydan üzüntü duyduğunu, saldıran kişinin tepki vermeden önce kendilerini tanımasını istediğini ifade eden Brunson, "Yıllardır Türkiye'de yaşıyorum, çocuklarım burada doğdu ve büyüyor. İlk kez bu tür bir olayla karşılaştım. Türkiye'yi çok seviyorum, komşularımızla da çok iyi anlaşıyoruz" diye konuştu.
Olayın meydana geldiği yerin Diriliş Kilisesi Derneği olduğunu belirten dernek üyeleri ise, üyeleri Türk olan derneğin Manisa'da da şubesinin bulunduğunu, silahla ateş açan kişinin sağlıklı olmayan bilgilerle tepki gösterdiğini belirtti.
Alsancak 1469 Sokak'taki Diriliş Kilisesi'nin önüne gelen M.A.E, Diriliş Kilisesi Derneği vaizi Andrew Brunson'un bina girişinde olduğu sırada "hesap sorulacak" diye bağırarak yanındaki gaz tabancasıyla ateş açmış, ardından yanında bulunan av tüfeğine el attığı sırada çevrede bulunanların müdahalesiyle etkisiz hale getirilmişti.