Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, eşinden ayrıldıktan sonra 5 kez intihara kalkışan Mehmet Karakaş (28), Atatürk Sanayi Sitesi'nde bulunan 44 metre yükseklikteki su deposunun üstüne çıktı. Olay yerine gelen polisin ve itfaiye ekiplerinin ikna etmeye çalıştığı Karakaş, ayrı yaşadığı eşinin getirilmesini istedi. Dakikalar süren ikna çalışmaları her seferinde başarısızlıkla sonuçlandı. İtfaiye ekipleri de her türlü ihmale karşın hava yastığını açtı. Yarım saatlik beklemenin ardından, Mehmet Karakaş kendisini su deposundan aşağıya doğru sarkıttı. Tek elle tutunmaya çalışan Karakaş, 15 dakika boyunca bu şekilde bekledi. Şahıs, kolu ağırlığına daha fazla dayanamayınca kendisini boşluğa bıraktı.
44 metrelik su deposundan kendisini boşluğa bırakan Karakaş, önce bölgedeki elektrik tellerine takıldı. Kısa süreliğine akıma kapılan ve elektrik kablosunun kopması sonucu yere sert bir şekilde düşen Mehmet Karakaş, sağlık ekipleri ve itfaiye ekipleri tarafından hemen Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yere düşen Mehmet Karakaş, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Ayrı olduğu eşi ile barışmak için daha önce 5 katlı Gülkent Sitesi'nde, 7 katlı Fulya-2 Sitesi'nde ve 6 katlı Yeşil Yuva Sitesi'nde intihar girişimlerinde bulunan Mehmet Karakaş'ın bir kez de bileklerini keserek ölmek istediği öğrenildi.
Yaklaşık 2 ay önce de aynı su deposunda intihara kalkışan Karakaş'ı, Torbalı İtfaiye Amiri Özdemir Gündoğdu vazgeçirmişti.