Havadan ve karadan sürdürülen asker, polis ve köylülerden oluşan yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı arama kurtarma çalışmalarında dün saat 21.15 sıralarında Zorkun ve Yarpuz Yaylası arasındaki bir bölgede Pilot Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy'un cesedine ulaşıldı.


CENAZESİ OTOPSİ İÇİN ADLİ TIP KURUMU MORGUNA GÖTÜRÜLDÜ


Amanos Dağları'nda düşen F-16 savaş uçağının şehit olan pilotu Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un cenazesi helikopterle Adana'daki İncirlik Üssü'ne getirildi. Burada ambulansa taşınan cenaze otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Şehip pilot Gümüşsoy'un naaşı cenaze töreni için görev yaptığı Merzifon'a götürülecek.

AKSARAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Osmaniye sınırları içinde Amanos dağlarında F-16 savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un ölüm haberi üzerine memleketi Aksaray'a ateş düştü. Mersin'deki yazlıklarında oğullarının şehit olduğunu haberini alan ailesinin Aksaray'a dönmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

F-16 tipi savaş uçağının düşmesi sonucu kayıp olan Üsteğmen Yüzbaşı Hamza Gümüşsoy'un şehit olduğunun belirlenmesinin ardından Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar, şehit haberi vermek için Gümüşsoy'un ailesinin oturduğu eve gitti. Akrabaları ise Gümüşsoyun emekli öğretmen babası Yunus ve annesi Zübeyde'nin Mersin'de yazlıklarında olduğunu söyledi. Bunun üzerine subaylar telefonla Yunus Gümüşsoy'a ulaşıp durumu bildirdi. Gümüşsoy çiftinin haberin ardından Aksaray'daki evlerine dönmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. Şehit Gümüşsoy'un bekar olduğunu belirtildi.


GENELKURMAY DUYURDU

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde dün saat 22.50'de yapılan son açıklamada, "13 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 14.15'te Osmaniye civarında Amanos bölgesinde düştüğü bildirilen 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına (Merzifon/AMASYA) ait F-16/C uçağının pilotu Hv.Plt.Ütğm. Hamza GÜMÜŞSOY (2008-79) şehit olmuştur. Uçağımızın enkazına ve pilotumuzun naaşına ulaşılmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, Yüce Milletimize, şehidimizin kederli ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı dileriz. Kazanın nedeni Kaza Kırım Heyetinin incelemesi sonucunda belirlenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur'' denildi.

GÖKLERDE KENDİMİ HÜR HİSSEDİYORUM BABA

Osmaniye'deki Amanos Dağları bölgesinde F-16 savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilot üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un babası emekli öğretmen Yunus Gümüşsoy, oğlunu uçurup, sevdasına gönderdiğini söyledi. Gümüşsoy, "Oğlum, 'göklerde kendimi hür hissediyorum baba' diyordu" dedi.

Oğullarının şehit düştüğünü Mersin'deki yazlıklarında öğrenen ikisi de emekli öğretmen olan anne Zübeyde Gümüşsoy ve baba Yunus Gümüşsoy, bu sabaha karşı memleketleri Aksaray'daki evlerine geldi. Akrabalarının taziyelerini kabul eden 2'si kız 3 çocuk babası Yunus Gümüşsoy, oğlunu sevdasına uçurduğunu belirtti. Oğlunu en son 2 hafta İncirlik'deki nöbetinde gördüğünü ifade eden Gümüşsoy, "Kendimi göklerde hür hissediyorum baba' diyordu. 'Oğlum sıkıyor muyum seni?' dedim. 'Yok baba' derdi. En son 2 hafta önce İncirlik nöbetinde görüşmüştük. Oğlumu vatana kurban verdim. Vatan sağ olsun" diye konuştu.

"GURUR DUYUYORUM'


Anne Zübeyde Gümüşsoy ise evladını yetiştirip vatana yolladığını anlatırken, şöyle devam etti:

"Şehit olarak geliyor, acımı içime basacağım artık. En son telefonla görüştük. Çok şaka yapardı benim ile ilgili. Sürekli neşelendirirdi. Saygılıydı ve her zaman için gurur duydum oğlum. Tertemiz yetiştirdim. Vatana yolladım. Şimdi şehit olduğu için gurur duyuyorum."

HAYALİ 'SOLOTÜRK' PİLOTU OLMAKTI

Şehidin Gümüşsoy'un, gövdesinde altın rengi ay-yıldız bulunan 'SoloTürk' uçağı önünde çektirdiği fotoğrafı sosyal paylaşım sitesinde yayınlayan şehidin silah arkadaşları, Hamza Gümüşsoy'un en büyük hayalinin 'SoloTürk' pilotu olduğunu belirtti. Gümüşsoy'un 2008'de Hava Harp Okulu'ndan mezun ve bekar olduğu belirtildi. Cenazenin bugün memleketi Aksaray'da toprağa verilmesi bekleniyor.