23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Anıtkabir'e gelip mozeleye çelenk koyan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, merdivenlerden inerken bir grup vatandaş tarafından protesto edildi. Gruptakiler, Bakan Avcı'ya, "Bakan bayrak nerede" diye seslendi, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türk Kürt kardeştir, bizi bölen kalleştir', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attı.

Bakan Avcı ile yurdun dört bir yanı olarak nitelendirilen Mersin, Sinop, Iğdır ve Çanakkale'den gelen 66 öğrenci, Arslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine çıktı. Bakan Avcı'nın Atatürk'ün mozolesine 'T.C. Milli Eğitim Bakanlığı' yazılı çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Heyet, Anıtkabir'in merdivenlerinde anı fotoğrafı çektirdikten sonra inişte, ellerinde Türk bayrağı olan bir grup ziyaretçi, "Bakan bayrak nerede? Bayraksız mı geldin?' diye seslendi. Bakan Avcı ve beraberindekiler herhangi bir tepki vermeden ayrılırken, gruptakiler arkasından 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türk kürt kardeştir, bizi bölen kalleştir', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attı. Gruptakiler ardından da 10. Yıl Marşı ve İstiklal Marşı'nı söyledi.

Öte yandan Misak-ı Milli Kulesi'nde Bakan Avcı, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Başöğretmen Atatürk. Birinci Meclis'in toplanmasının 93. yıl dönümünde, bugünü armağan ettiğiniz çocuklarımıza muasır medeniyetlerdeki akranlarının sahip olduğu imkanların çok daha fazlasını sağlayabilmek konusunda, bizden önce yapılmış olanların üstüne yenilerini eklemek için canla başla çalışıyoruz. Rahat uyu."