'Paralel yapı' iddialarına yönelik operasyonlar devam ediyor. Ankara merkezli olarak başlatılan ve yaklaşık 20 ili kapsayan operasyon kapsamında 54 kişi için gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Operasyon öncesi Twitter hesabından açıklama yapan Fuat Avni isimli kullanıcı yine olacakları bildi. Operasyonu saatler önce haber veren Fuat Avni, teröristlerle mücadele eden polislere operasyon yapıldığını söyledi.

Usulsüz dinlemelere ilişkin emniyetteki ”paralel yapı” iddialarına yönelik Ankara merkezli operasyon başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca emniyetteki ”paralel yapıya” yönelik usulsüz dinleme iddiasıyla Ankara merkezli yaklaşık 20 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda, 54 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde gözaltına alınan bazı şüpheliler, Devlet Demiryolları Hastanesi’nde sağlık kontrolünde geçirildi.

Şüpheliler, buradaki işlemlerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

FUAT AVNİ YİNE BİLDİ!

Daha önceki birçok operasyonu saatler öncesinden haber veren Fuat Avni, yine bu operasyonu da doğru tahmin etti.

Fuat Avni dün gece “Önemli operasyonlara imza atmış emniyetçiler, yeni bir algı çalışması kapsamında gözaltına alınacak. Dosyada adı geçen polisler Hizbullah’ın ölüm hücrelerinin çökertilmesinde görev almış. Aynı zamanda Ankara’da eyleme hazırlanan PKK, DHKP-C gibi pek çok terör örgütünün eylemlerini engellemiş kişiler. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’ni yöneten O.Ö.’nün suçlarını ortaya çıkardılar ve onun hedefi oldular.  Teröristlerle iş tutan biatçılar, teröristlerle mücadele eden polislere operasyon yapıyor. Gündem değiştirmekle kalınmıyor. Devletin güvenlik hafızası da sıfırlanmış oluyor.  Devletin hafızasını sıfırlamaya çalışsanız da nafile. İhanetlerinizin hiç biri silinmeyecek.” diye yazdı.