Türkiye’nin çeşitli illerinden otobüslerle yola çıkan bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri Ankara Gar'ı önünde bir araya geldi. ‘Bozuk düzende sağlam çark olmaz, bu pisliği halk temizler’, ‘Sizin çocuklarınız çalıyor, bizim çocuklarımız ölüyor’, ‘Adalet uygulamakla sağlanır’ yazılı pankartlar açtı. Burada kortej oluşturan grup, Sıhhiye Meydanı’na doğru hareket etti. Uzun bir yürüyüşün ardından miting alanına gelen gruplar arama noktasından geçti. Bazı grup üyeleri üzerini aratmayarak, arama noktalarındaki bariyerleri yumrukladı. Polisle kısa süreli gerginlik yaşadı.

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN ÇIPLAK AYAKLA YÜRÜDÜLER


Mitinge bazı CHP’li vekiller de destek verdi. Eyleme katılan bir grup karayolu işçisi ise güzergâhın büyük bölümünü çıplak ayakla yürüdü. Arama noktası girişinde ayakkabılarını havaya kaldıran işçiler, çeşitli sloganlar attı. Daha sonra miting alanına geçti. Çeşitli slogan atan binlerce kişi alanda toplandı. Bu sırada iki grup arasında bilinmeyen nedenle kısa süreli kavga çıktı.

ÖZGEN: HANGİ TAŞ KALDIRILSA ALTINDAN YOLSUZLUK ÇIKIYOR


KESK Genel Başkanı Lami Özgen mitingde yaptığı konuşmada, hangi taş kaldırılsa altından yolsuzluğun çıktığını belirterek, çürüyen düzen kurumlarının bir bir döküldüğünü savundu. Anayasa ve yasaların rafa kaldırıldığını kaydeden Özgen, “Bütün devlet kurumları tek kişinin iki dudağı arasından çıkan talimata göre harekete geçiyor. Bir iktidar ortaklığı çatırdarken yeni ittifaklar dizayn ediliyor. Padişah yetkilerini kullanan başbakan ve süper yetkili bakanlar ile fiili sıkıyönetim uygulanıyor. AK Parti, bir yandan yolsuzluk dosyalarını gizlemeye, bir yandan faşizmi tahkim etmeye çalışıyor" dedi.

Özgen’in ardından diğer sendika temsilcileri de yolsuzluk operasyonu ve hükümetin politikalarını eleştirdi. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri müzik dinletisi eşliğinde bir süre halay çekti. Grup üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.