Türkiye'de aranan teröristlerin listesi İçişleri Bakanlığı tarafından yenilendi. Listeye göre Türkiye'de 14 ayrı terör örgütünden 781 kişi aranıyor. Bu teröristleri için konulan ödül miktarı ise toplamda 534 milyon TL'yi buluyor.

Listede yer alan terör örgütleri ise şöyle: PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C, MLKP, El Kaide, Hizbullah, MKP, TKP, TİKB, THKP-C Acilciler, İslami Hareket Örgütü, Tevhid-Selam Kudüs Ordusu ve Vasat Terör Örgütü.

KIRMIZI LİSTEDE LİDERLER VAR

Arananlar listesi 5 ayrı listede toplanıyor. Kırmızı, Mavi, Yeşil, Turuncu ve Gri olarak ayrılan listede her renk önem derecesini belirliyor. Terör örgütü liderleri ise kırmızı listede yer alıyor. Kırmızı listede yer alan isimler ise şöyle: FETÖ lideri Fetullah Gülen, PKK liderleri Murat Karayılan ve Cemil Bayık, DHKP-C liderleri Musa Aşoğlu ve Zerrin Sarı.



Aranan teröristlerin 40'ı kırmızı listeye yer alırken, 75'i mavi, 56'sı yeşil, 75'i turuncu, 535'i ise gri listede yer alıyor.



EN ÇOK PKK'LILAR ARANIYOR

En çok arananlar ise PKK terör örgütünden. Bu örgütten toplamda 618 terörist aranıyor. FETÖ'den aranan sayısı 54 iken, DHKP-C'den 45, MLKP'den 12, El Kaide'den 9, Hizbullah'tan 8, MKP'den 6, TKP'den 6, TİKB'den 4, THKP-C Acilciler'den 1, İslam Hareket Örgütü'nden 1, Tevhid-Selam Kudüs Ordusu'ndan 1, Vasat Terör Örgütü'nden de 1 terörist arananlar listesinde yer alıyor.




ÖDÜL MİKTARI 534 MİLYON TL

Bakanlık aranan teröristleri ihbar edenler için de büyük ödüller veriyor. Ödüller 300 bin ile 4 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Kırmızı listedekiler için 4 milyon TL ödül konulurken, Mavil listeledekiler için 1.5 milyon TL, yeşil listedekiler için 1 milyon TL, turuncu listedekiler için 600 bin TL ve gri listedekiler için 300 bin TL ödül veriliyor. 781 terörist için toplamda vaat edilen ödül miktarı ise 534 milyon TL'yi buluyor.



Öte andan bu teröristlerden birini ihbar eden kişilerin kimliği ise gizli tutulacak.