İzmir'de, lisede sınıf arkadaşının elini kalemtıraşla yaralayan öğrenci, Çocuk Mahkemesi'nde 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay, Karabağlar İlçesi'ndeki bir lisede meydana geldi. İddiaya göre, geçen yıl 12 Aralık'ta, saat 09.30 sıralarında, 17 yaşındaki S.K., aynı sınıfta okuyan 16 yaşındaki G.D.'nin yanına gitti. S.K., genç kıza, "Koluna bakacağım" diyerek uzatmasını istedi. Kolunu vermek istemeyen G.D.'nin sağ kolunu tutarak kendine yaklaştıran S.K., kalemtıraş jiletiyle elini kesip yaraladı. Şoke olan G.D., tedavisini yaptırdıktan sonra ailesiyle polise gidip şikayetçi oldu. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Zeki Türer, S.K.'nın, G.D.'nin, kalemtıraş jileti ile elinin üstünü keserek kasten yaralama suçunu işlediğini belirtti. Savcı Türer, G.D.'nin, kesin doktor raporuna göre, sağ el üzerinde kesi oluşturacak, hayati tehlike geçirmeyecek ve tıbbı basit müdahaleyle giderilir şekilde yaralandığını ve bu olaydan dolayı 'kalemtraş jileti ile yaralama' suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, S.K.'nın 6 ay ile 1.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması için Çocuk Mahkemesi'nde dava açtı.

"Şaka yapmak istedim"

İzmir Birinci Çocuk Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuksuz yargılanan S.K., mağdur G.D. ile tarafların avukatları katıldı. Suçlamayı kabul etmeyen S.K., "Olay günü aynı sınıfta okuduğum arkadaşıma şaka yapıyordum. Bu sırada yerde bir kalemtıraş gördüm. Kendisine şaka yaparken 'Keseyim mi?' dedim. O da 'Kes' dedi. Ben de kalemtıraş jiletinin tersi ile elinin üzerine sürttüm. Kalemtıraşın uç kısmı kırılmış, elinin üstü hafifçe çizildi ve kanadı. Olay nedeniyle üzgünüm" dedi.

Psikolog eşliğinde duruşmada ifade veren ve poliste sanıktan şikayetçi olan G.D. ise "S.K. ile aynı sınıfta okuyoruz. Olay günü dersin başlangıcında öğretmen gelip, masasına oturdu. O sırada S.K. 'Koluna bakayım' dedi. Ben de elimi uzattım. Aniden, elinde sonradan bulunduğunu öğrendiğim kalemtıraş jileti ile vurdu ve elimin üstü kesildi. Üzerinden üç ay geçmesine rağmen elimdeki iz tam olarak iyileşmedi. Elinde kalemtıraş olduğunu da bilmiyordum. Bana 'Şaka yapayım' diye bir şey de söylemedi. Aramızda herhangi bir problem de yoktu. Neden böyle yaptı bilmiyorum. Kendisinden şikayetçi değilim" dedi.

Hakim Abdullah Yeşil, S.K.'nın mağdure G.D.'ye yönelik 'kasten yaralama' suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, 6 ay hapis cezası verdi. Daha sonra cezasını, önce 4 aya, ardından da 100 güne düşürdü. Hakim Yeşil, son olarak da bu cezayı 2 bin lira paraya çevirdi ve S.K.'nın 3 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi.