Merkez Osmangazi İlçesi Fevzi Çakmak Caddesi Fomora Meydanı’ndaki bir durakta çalışan Nusret Bülent Tekcan yönetimindeki 16 T 0920 plakalı taksi, dün yolcusuyla birlikte Altıparmak Caddesi’nden Stadyum yönüne giderken, yolda görevli trafik polisi tarafından durduruldu. Görevli polis, kaputta yer alan ve Atatürk’ün Kocatepe’de büyük taarruz öncesi çekilen fotoğrafının bulunduğu çıkartmanın Trafik Kanuna göre yasak olduğunu söyleyerek sökmesini istedi. Sürücü Nusret Tekcan bunun üzerine "Atatürk'ü çok seviyorum. Çıkartmayı sökmüyorum" deyince polisle arasında tartışma çıktı. Ancak, polis, Karayolları Trafik Kanunu’nun 26/2’inci maddesinde yer alan 'Araçların dışında bulundurulması zorunlu işaretlerden başka, araçlara; izin alınmaksızın reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayrak ve benzerlerini takmak, yazmak, sesli ve ışıklı donanımları bulundurmak' hükmü gereği 77 TL para cezası kesti. Nusret Tekcan, kendisine ceza kesilmesine rağmen taksisinde bulunan Atatürk çıkartmasını sökmeyi düşünmediğini açıkladı.

Yasa maddesi

Trafik Kanunu'nun, 'Araçlara ait trafik ayırım işaretleri ve diğer işaretleri' kapsayan 26'ncı maddenin ikinci bendi şöyle:

"Araçların dışında bulundurulması zorunlu işaretlerden başka, araçlara; reklam, yazı, işaret, resim, şekil, sembol, ilan, flama, bayrak ve benzerlerinin takılması, yazılması, sesli ve ışıklı donanımların bulundurulması ve izin verilmesine dair esas ve usuller ile diğer hususlar İçişleri Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikte gösterilir."