İZBAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 30 Ağustos 2010'dan itibaren Aliağa-Cumaovası hattında günde 172 sefer yapan İZBAN trenlerinin camları bugüne kadar 192 kez kırıldı. Camı kırılan her tren seti, onarım nedeniyle 24 saat boyunca seferden ayrı kalıyor.
    
Bir tren setinin günde ortalama 4 bin İzmirliye hizmet ettiğini belirten İZBAN yetkilileri, "192 cam kırığı vakasında tren setlerinin 192 kez hizmet dışı kaldığını ve her setin de 4 bin kişiyi taşıdığını düşünürseniz, bir yılda yaklaşık 768 bin kişinin hizmetten mahrum kaldığı sonucuna ulaşırsınız. Sadece basit bir cam kırığı gibi görünen olayın diğer yüzünde, ne yazık ki böyle çarpıcı rakamlar var. Bu nedenle cam kırılması vakalarında bizi asıl üzen işin maliyet tarafı değil, İzmir halkına eksik hizmet vermek zorunda kalmamız" değerlendirmesinde bulundu.
   
Tren seti sayısının, ağustos ayında yapılan kiralamayla 43'e yükseldiğini, artık her seferin 6'lı dizi diye tabir edilen setlerle yapıldığını belirten İZBAN Genel Müdürü Selçuk Sert ve Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev, şu bilgileri verdi: "Hizmet kalitemizi artırmak, sabah ve mesai çıkışlarında yaşanan yoğunluğu azaltmak amacıyla yapılan bu kiralama hedefine ulaştı. 6'lı setler sayesinde özellikle Halkapınar aktarma istasyonundaki sıkıntılı durum önemli ölçüde giderildi. Ancak bu o kadar hassas bir denge ki, tek setin bile hizmet dışı kalması her şeyi bir anda alt üst edebiliyor. Bu nedenle olaya, basit bir cam kırığı olarak bakmamak gerekir. Çünkü atılan küçük bir taş bile 4 bin İzmirlinin hizmet alamamasına neden oluyor."