TRT Avaz ve Orta Asya'daki kardeş ülke televizyonlarının ortak yapımı ile ekranlara gelen uluslar arası ses yarışması 'Avrasya Yıldızı' maratonunun final heyecanı dün akşam yaşandı. SMS ve juri üyelerinin oyları tarafından belirlenen yarışmanın galibi Kırgızistanlı 22 yaşındaki Gülcigit Kalıkov oldu.

KKTC'li yarışmacı, şarkısını okumadı!
Yarışmada,  yaşamını yitiren KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın anısına KKTC'yi temsil eden Soyhan Bilgeer, sahneye çıktı ancak, şarkısını okumadı. Bilgeer'in bu davranışı tüm salonun takdirini topladı.
6 ülkede elemeler yaptıktan sonra 15 haftanın sonunda finale geldiklerini belirten yarışmanın yapımcısı Tayfun Dinçer, "Hiçbir ülke kendi vatandaşına oy veremedi. Bu yüzden çok çekişmeli geçti. Tüm yarışmacılar çok iyi." diye konuştu.
Bu yarışmanın çok önemli ve güzel olduğunu ifade eden Avrasya Yıldızı Kazakistan birincisi Ardak Baltiyev, "Yarışma sayesinde Türk kardeşler ile kaynaştık. Yeni şeyler öğrendim. Ben 5 ülkeden yeni arkadaşlar buldum. Hepsinin vatanı benim anavatanım. İstanbul'a ilk defa geldim ve çok beğendim." dedi.
İlk günden beri yarışmacılarla arkadaş olduklarını kaydeden Türkmenistan'ın starı Söhbet çok heyecanlı olduğunu vurguladı.