2013-2014 eğitim yılında, ilk öğrencilerini kabul edecek olan Bahçeşehir Koleji'nin tanıtım toplantısına Denizli Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Bahçeşehir Koleji Kurucusu, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Dünya Eğitim Girişimcileri Başkanı Enver Yücel ve davetliler katıldı.

Eğitim değişiyor

Bahçeşehir Anadolu Okullarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Behçet Yavuz, kaliteli eğitimi Türkiye'nin her noktasına taşıyan, eğitimde ilkleri gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji'nin, yeni eğitim yılından itibaren Denizli'de eğitimin çıtasını yükselteceğini söyledi.
Bahçeşehir Koleji Kurucusu, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Dünya Eğitim Girişimcileri Başkanı Enver Yücel, dünyada eğitimin bir değişim içerisinde olduğunu, Türkiye'nin de değişmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Türkiye'de iyi olmak yetmez, dünya ile rekabet etmemiz gerekiyor. Son yıllarda medyada eğitimle ilgili her gün haberler çıkıyor. Sınavlar değişiyor, üniversite reformları yapılıyor, 4+4+4 sistemi, yabancı dil gibi. Zannetmeyin ki bu değişimler yalnızca Türkiye'de yapılıyor. Dünyanın her ülkesinde son 5 yıldır eğitim tartışılıyor. Gelişmiş ülkelerin önceliği eğitim. Geri kalmış ülkelere bakıyorsunuz, onlar da eğitim diyorlar."
Teknoloji artık öğretimin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Enver Yücel, "Türkiye'nin Fatih Projesi, büyük bir adımdır. Dünyanın en iyi teknolojisi gelse de fiziksel yapılar en iyi olsa da öğretmene ihtiyaç her zamankinden daha fazla olacak. Teknolojiyi üretmek, ulaşmak kolay. Bunu kullanacak, öğretecek ve yorumlayabilecek öğretmene ihtiyaç var. O yüzden öğretmelerimizin yerini asla teknoloji alamayacaktır" diye konuştu.