Seçim bölgesi Bursa'daki incelemelerini sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün İstanbul'da yaşanan patlamadan sonra ziyaretlerini kesip İstanbul'a döndü. Bursa'dan ayrılmadan önce gazetecilere açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu şunları söyledi:

"İnsani değerler, sevgi, merhamet, özveri, kardeşliğin, kucaklamanın nasıl sınırsız, ölçüsüz bir boyutu varsa, insanlık dışı duruşunda, insani değerlerle bağdaşmayan haince eylemlerinde sınırsız bir tablosuyla, uygulamasıyla ülke olarak, millet olarak ne yazıkki karşı karşıyayız. Masum insanları, çocukları, bebeklerin katledebilecek bir anlayışı organize eden zihniyeti lanetliyorum. Ülke olarak, millet olarak son dönemde bu tablolarla, bu ağır tablolarla ne yazık ki karşı karşıyayız. Milletce birlik ve beraberlik içinde, milli değerleri, milletimizin insani değerleri ile milli beraberliğimizi merkeze alarak, ülke insanımızın birlikte güçlü olduğu anlayışının merkeze alarak bu hain emelleri olan zihniyetle mücadeleyi başarı ile sürdürecek ve sonunda başaracağız. Hainler asla başaramayacak. İnsanlık katilleri asla başaramayacak. Yine bugün İstanbul'da 10-55, 10.58 sıralarında bir canlı bomba eylemi ile karşı karşıya kaldık. Şu an itibarı ile 4 vatandaşımızı kaybettik. 36 yaralıdan 7 yaralının durumu ciddiyetini koruyor. 4 yaralımız ameliyat sürecinde. Ümit ederim ki yeni kayıplarımız olmaz. Öncelikle kaybettiğimiz insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizinh başı sağolsun diyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bize son gelen bilgiler çerçevesinde yaralıların yaklaşık 12 tanesi, tesbit edilen yabancı uyruklu olduğu bilgisi var. Önümüzdeki süreçte tesbitler daha da netleşir. Tabii neticede kaybedilen vatandaşlarımız ve yabancıda olsa insanı kaybediyoruz. Katledenlerde insanı ve insanlığı katlediyorlar. İnsanlığı katleden, insanı ve masum insanları katleden zihniyeti tekrar lanetliyorum. Ülkemizinde, milletimizinde, insanlığında bu tür hain eylemlerden uzak kalmasını temenni ediyorum. Milletimizin başı sağolsun diyorum."

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ikinci bir bomba olasılığına ilişkin söylentiler hatırlatılınca, "Söylentileri her olay sürecinde yaşıyoruz. Tabii ki asla yoktur demek mümkün değil. Ama emniyet, istihbarat alıyordur bütün tedbirleri. Alacaktır. Ama bu öyle bir haince eylem ki, bir insanı, kendisini katlederken birilerini de katledebilme yönlendirmesini yapabilen bir irade var. Bir insanın kendisini katlederken, başkalarını da katledebilme noktasına girmiş olmasını, istihbarat ile yakalanma zorluğunu da, insanımızda kamuoyuda biliyor. Bütün bu zorlukları aşacak, o insanları o noktaya getiren insanlık dışı zihniyete eninde sonunda hak ettiği yere gidecek."