İstanbul Taksim'de sokaklarda yatan 13 yaşındaki Suriyeli M.A. yaşadıklarını anlattı. Savaşta anne ve babasını kaybettiği öğrenilen çocuğun daha sonra da kaçak yollarla İstanbul'a geldiği ortaya çıktı. 

M.A. İstiklal Caddesi'nde kaldırımda uyurken gazetecilerin dikkatini çekti. Çok fazla konuşmak istemeyen M.A., Suriye'deyken bakkala gittiği sırada evlerine bomba düştüğünü anlattı. Eve geri döndüğünde anne ve babasının patlayan evde öldüklerini gördüğünü söyleyen çocuk, daha sonra da kaçak yollarla İstanbul'a geldiğini anlattı. Sürekli Taksim'de dolaşan çocuk, bulduğu derme çatma yerlerde uyuyor. 

Su satarak geçimini sağladığı öğrenilen çocuk, İstanbul'da 5-6 arkadaşı olduğunu onlarla da sadece internet kafelerde görüştüğünü söyledi. Yağmurlu havalarda bir internet kafede uyuduğunu anlatan Suriyeli çocuğun hiç okula da gitmediği öğrenildi.

Öte yandan Aksaray'da bir iş yerinden bali aldığını da anlatan çocuk, bunu kullandığını belirtti.


SAVAŞ NEDİR? SORUSUNA YANIT VERDİ

Gazeteciler küçük çocuğa Savaş Nedir? sorusunu da yönelletti. Savaşın çok kötü bir şey olduğunu anlatan çocuk, "Halk birbirine ateş ediyor birbirlerini vuruyor. Çok korktum. Savaş çok pis bir şeydir. IŞİD (DEAŞ), muhalifler, Esad'ın adamları birbirlerini vuruyorlar. Savaşı, IŞİD (DEAŞ) yapıyor" şeklinde konuştu.