Dün sabah adliyeye getirilen şüphelilerin savcılık sorgusu ardından mahkemeye sevkleri ve kararın alınması yaklaşık 24 saat sürdü. Saat 24.00'de savcılık tarafından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen şüphelilerin ifadeleri sabaha kadar devam etti. Şüphelilerin eşleri ve yakınları ile birlikte MHP’li Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok da günün ilk ışıklarına kadar sonucun belli olmasını bekledi. Saatler 09.15'de şüphelilerden Fırıntaş Yönetim Kurulu Başkanı ve MHP'li Belediye Meclis üyesi Faruk Demiraslan, Fırıntaş Genel Müdürü Uğur Erol ve Ülkü Ocakları eski Başkanı Mehmet Topuz tutuklandığı açıklandı.

Demiraslan ve Erol’un ihalelerde usulsüzlük yaptıkları, Belediye Başkanı İsmail Ok'un eski koruması da olan Ülkü Ocakları eski Başkanı Topuz’un ise ruhsatsız silah bulundurmaktan tutuklandığı bildirildi.

“ALKIŞA GEREK YOK”

Serbest kalan belediye başkan yardımcıları Tuna Aktürk ve Yusuf Özenç'in eşleri ise büyük sevinç yaşadı. Gözaltına alınanlar arasında yeralan MHP Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın, partililerin ve yakınlarının kendilerini alkışlamasını engelledi. Çılgın “Arkadaşlar alkışlanacak bir şey yok. Olması gereken oldu. Serbest kaldık” dedi. Arkadaşlarının serbest bırakılmasıyla büyük sevinç yaşayan Başkan Ok ise konuyla ilgili daha sonra açıklama yapacağını söyledi.

EN BÜYÜK SEVİNÇ BAL-KES İÇİN

Bu operasyonda gözaltına alınan MHP'li Belediye Başkan Yardımcısı ve Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk en büyük sevinci yaşayan isimlerden biri oldu. Adliye bahçesinde “geçmiş olsun' dileklerini kabul eden Aktürk sevincini eşi Fatma Aktürk ve arkadaşlarıyla paylaştı. Yine şüpheliler arasında yeralan Belediye Başkan Yardımcısı ve Balıkesirspor 2’nci Başkanı Yusuf Özenç de soğukkanlılığı ile dikkat çekti. Balıkesirsporlu yöneticiler adliye çıkışında Aktürk'ün omzuna kulübün kırmızı beyaz atkısını takıp, mutluluğuna ortak oldu.