İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi bugün İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balyoz Davası'nda yeniden yargılama talebini geri çeviren kararını kaldırdı.

Karar, Balyoz sanıkları Doğan Temel, Recep Rıfkı Durusoy ve Levent Kerim Uça'nın avukatı Hakan Tunçkol'un itirazı üzerine alındı.

Hürriyet'in haberine göre, 11. Ağır Ceza Mahkemesi bu kararıyla Balyoz Davası'nın yeniden yargılama talebini incelemesi gerekecek olan heyeti de belirledi. Mahkeme kararında, "Yeniden yargılama talebini, yargılama sürecine katılan hakimler karara bağlayamaz" denildi.

YENİ BALYOZ HEYETİ

Balyoz'daki yeniden yargılama taleplerini incelemekle görevli heyet şöyle:
İstanbul 17 Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Gökmen Demircan, İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Nalan Can ve üye hakim Abdullah Öztürk.

GEREKÇE

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında Balyoz yargılamasına katılan hakimler Aytekin Özanlı ve Savaş Çelik'in yeniden yargılama taleplerini inceleyecek heyete katılamayacakları gerekçe gösterildi. Bu gerekçeyle itiraz kabul edildi.

ÇETİN DOĞAN'IN AVUKATI ERSÖZ: ADİL YARGILAMA UMUDUMUZ ARTTI

Balyoz Davası hükümlüsü Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Daha önceki yargılama aşamalarında görev almış olan hakimlerin yeniden yargılama taleplerinde görev almaları kanun tarafından yasaklanmıştır. Bu çerçevede daha önce Balyoz yargılamasına katılan hakimler Aytekin Özanlı ve Savaş Çelik'in aynı dosyada aynı fiil ve konularda görev yapmış olmaları yeniden yargılama taleplerini incelemelerine engeldir gerekçesiyle itiraz kabul edilmiştir. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden yargılama taleplerini incelemekle görevli hakimleri de belirlemiştir. 11. Ağır Cezanın vermiş olduğu karar hukuka uygundur ve adil yargılanmanın bundan sonraki süreçlerde hakim olacağı konusunda umudumuzu artırmıştır."