Bugün Balyoz Davası'nın karar duruşması görüldü. Duruşmada savcı 63 sanığın beraatini talep etti. Mahkeme de sanıklar hakkında beraat kararı verdi.
Balyoz Davası'nda aldıkları mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 64 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülen davaya 40 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

 
SAVCI, 63 SANIĞA BERAAT İSTEDİ

Davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, HAVELSAN görevlisi Ömer Faruk Yarman, emekli amiral Levent Görgeç, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 63 sanık için beraat istedi. Beraat kararı istemesine gerekçe olarak ise sanıklarla suça konu dijital veriler arasında bağ kurulmasının mümkün olmadığı kanaatine varıldığını belirtti. Savcı Öksüz, suça konu dijital verilerin veri bütünlüğünün bozulduğunu ve sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve mahkumiyetlerine yeterli delil bulunmadığını kaydetti. Davada son sözü sorulan sanıklar ise beraatlarını talep etti.

63 SANIĞA BERAAT, 1 SANIĞIN DOSYASI AYRILDI

Mahkeme heyeti, HAVELSAN görevlisi Ömer Faruk Yarman, emekli amiral Levent Görgeç, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 63 sanığın 'Yüklenen suçu işledikleri sabit olmadığından' beraatına karar verdi. Heyet, hakkında yakama kararı infaz edilemeyen sanık yüzbaşı Ali Göznek'in dosyasını ayırdı. Sanık Göznek hakkında ayrılan dosya yeni esas üzerinden yürütülecek.

 
DAVA DOSYALARI BİRLEŞTİRİLDİ

Dava kapsamında 62 sanık üzerinden yargılama yapılıyordu. Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün dosyası ve yakalaması olan sanık yüzbaşı Ali Göznek'in dosyası bu dava ile birleştirildi ve sanık sayısı 64 oldu. Bugün karar duruşması görülen yargılamada Ersöz de dahil 63 kişinin beraatına karar verilirken hakkındaki yakalama kararının infaz edilememesi nedeniyle Göznek'in dosyası ayrılmış oldu.