Geçen 14 Şubat'ta, bir bankanın İzmir Para Grup Merkezi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Gültekin Varol ile diğer meslektaşlarının yanına yaklaşan, yüzünü bereyle gizleyen bir kişi, içerisinde 150 bin TL bulunan torbayı alıp kaçtı. Polis, güvenlik kameralarından yaptığı çalışma sonunda, şüpheli olarak A.K. ve A.B.'yi yakaladı. Adliyeye sevk edilen iki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Banka yönetimi, görevlerini gerektiği şekilde yerine getirmedikleri gerekçesiyle olaydan bir gün sonra Gültekin Varol, Mesut Durgunlu ve şoför Naci Ertem'in işlerine son verdi. Ahmet Yılmaz ile Halim Alataş ise emekliye ayrıldı.

İşe iade davası açtı

Gültekin Varol, tazminatsız işten çıkarıldığını öğrenince İzmir 11'inci İş Mahkemesi'nde dava açtı. Varol'un avukatı Seyit Ahmet Akyüz, müvekkilinin işe iadesini isteyerek, olayı gerçekleştirdikleri iddiasıyla yakalanan ancak adliyede serbest bırakılan iki şüphelinin araçlarına tedbir konulduğunu, dava bitiminde bunların satılacağını, zararın da bu şekilde karşılanması gerektiğini söyledi.

Kusurlu bulundular

Banka müfettişleri ise olayda Halim Alataş ve Gültekin Varol'u kusurlu bulup, 150 bin liralık zararı karşılamaları gerektiği yönünde rapor hazırladı. Banka avukatları da rapor üzerine, Gültekin Varol ve Halim Alataş hakkında İş Mahkemesi'nde alacak davası açtı. Banka avukatları dava dilekçelerinde, 150 bin liranın faizini de istedi. Her iki davaya henüz başlanmadı.