Denizli'de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 1 yıl önce yapımı tamamlanan Aktepe Mahallesi'ndeki 1'inci Etap TOKİ Konutları'nın duvarlarında çatlaklar oluştu

Türkiye'de konut sahibi olmayan kimse kalmayacak" sloganıyla yola çıkan ve hedefini 500 bin konut olarak açıklayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin binalarındaki kalite skandallarına bir yenisi de Denizli'de eklendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 30 Ocak 2011 tarihinde 495 hak sahibine anahtarlarını törenle verdiği konutların elektrik ve su sayaçlarının çalışmamasının ardından, duvarlarının çatlaması da korkuya neden oldu. Yapımı bir yıl önce biten binalardaki çatlakların sıva çatlağı olmadığı, çatlakların derin ve betona kadar ilerlediği bildirildi.
"Binaların zemini oturmamış"
1'inci Etap TOKİ Konutları'nda oturan inşaat ustası Abdi Canbaz, "Zemin oturmadığı için yapılardaki sıvalarda çatlama olabilir. Ancak bu çatlaklar sıva çatlağı değil. Çatlaklar derin ve betona kadar ilerliyor. TOKİ mühendislerinin bir an önce inceleme yapması gerekiyor. TOKİ yetkilileri çatlakların üzerlerini sıvayla kapattırmaya başladı. Çatlakların üstünün sıvayla kapatılması çözüm değil" dedi. Öte yandan TOKİ yetkilileri konu hakkında açıklama yapmadı.

Bahçeli: İktidara geldiğimizde TOKİ'yi didik didik inceleyeceğiz


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Niğde il başkanlığı önünde vatandaşlara hitap etti. Bahçeli, "İktidara geldiğimiz zaman iki şeyi yapacağım; birincisi TOKİ'nin şimdiye kadar yaptığı bütün çalışmaları didik didik inceleyeceğim, ikincisi hükümetin kademelerinde görev alan AKP' lilerin bütün mal varlıklarını inceleyeceğim" dedi.
MHP'nin siyasi mücadelesinde Niğde'nin ayrı bir önemi olduğunu belirten Bahçeli, "MHP'nin kökleşmesi ve gelişmesi Niğde'nin katkılarıyla olmuştur" diye konuştu.
Bahçeli yaptığı konuşmada iktidara geldiklerinde iki şey yapacaklarını; bunlardan ilkinin de TOKİ'nin şimdiye kadar yaptığı bütün çalışmaları didik didik incelemek olacağını söyleyerek, "Fitil fitil burunlarından getireceğim, bunun için şerefim üzerine söz veriyorum." diye konuştu.