CNN Türk'te yayınlanan Aykırı Sorular'da Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, yazdığı yazılar nedeniyle kendisinin hedef gösterildiğini söyledi.

'Bidon kafa' yazısına gelen tepkilerle ilgili soruya cevap veren Özdil, "Ben o yazıyı yazdığım için miting meydanlarında hedef gösterildim. Ama bedava kömür, makarna alan vatandaşlar daha sonra 'elim kırılsaydı' diyor. Bu Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Kurumu tarafından yapılan bir araştırma ile de ortaya çıktı. Bedava kömür-makarna alanlar, yardım kesildiği zaman 'Allah belanızı versin' diyor. Yani Türkiye'de 'bidon kafalı' durumunu Başbakanlık da doğruladı.

"Türkiye'de avanta demokrasisi, anayasal demokrasiye zarar veriyor."

"Ben bidon kafalı derken herhangi bir partiye oy veren seçmenden bahsetmiyorum. Bunun için de AKP seçmeni de olabilir, CHP, MHP veya BDP seçmeni de olabilir."


FAZIL SAY İLE POLEMİK


"Ben kişilerle asla polemiğe girmem. Fazıl Say'ın da canı sağolsun. Bunlar gazeteciliğin içinde olan şeyler. Ben eleştiri konusunda kendimi muaf görmüyorum.

LAFI DOLANDIRMAYIN

"Eğer Dersim'de bir devlet terörü olduğunu, devletin insanları öldürdüğünü düşünüyorsanız, lafı dolandırmadan bunu açıkça söyleyin. Benim gazeteci olarak ne düşündüğüm önemli değil. O olayın tanıkları varsa, benim ne dediğim önemli değil. Eğer böyle bir olay varsa, bunun sorumluları Mustafa Kemal, İsmet İnönü, Celal Bayar hatta Adnan Menderes. Eğer burada bir suçlu yargılanacaksa Mustafa Kemal'i yargılayacaksınız. Bırakın çıkıp mektup okuyup ağlamayı..."

"EDİLERLE-BÜDÜLERLE TARİHLE YÜZLEŞİLMEZ


"Tarihle yüzleşme önemli. Ama bu ekranlardaki edilerle-büdülerle olmaz. Bugün Türkiye'nin yaş ortalaması TÜİK'e göre 27. Yani, bugünkü nüfusumuzun yarısından çoğu 12 Eylül'de doğmamıştı. Dolayısıyla bizim bırakın 1920'leri, 1980'lri bile reşit olarak yaşamış 10 milyon insanımız var. Türkiye'nin geçmişindeki pek çok acı veya tatlı olayı bilmeyen genç nesil, yakın tarihte okutulmadığı için televizyon ekranlarına çıkan 4-5 tane lavuk, tarih dersi vermeye kalkıyor. Adamı getirmişler ABD'deki zattırı-zutturu üniversitesinden, bilmem ne araştımacı yazar. Soros'tan parayı al, yandaş bir gazetede köşe al, tırişkadan da bir kitap yaz al sana uzman.

KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNÜ PKK GÖSTERDİ


Kürt sorunu çözülmeli. Bunun nasıl çözüleceğini PKK gösterdi. Bunun muhatabı Abdullah Öcalan'dır. Kimdir diğer muhataplar, Karayılan var, Bahoz var, var da var. PKK 1984'ten beri var. Bir tarafta onlar var, bu tarafta devlet var. Devlet dediğin Hollywood filmi gibi. Karşıdan bakıyorsun otel var bar var, arkadan kalas. Böyle devlet olur mu?

PKK'da muhatap belli ama bu tarafta her kafadan ayrı ses çıkıyor. Kimi çakıl taşı vermem diyor, diğeri başka birşey. Benim demek istediğim şey. Burada bir karar verilmesi lazım. Bu karar neyse verilsin kardeşim. Kimdir bu devlet. TSK olarak bakarsak, İlker Başbuğ mu yoksa tanıtım potansiyeli olan popüler kişi mi?

KUTUPLAŞMA

"Cumhuriyet tarihinde hiçbir parti, 'ben dindarım bunlar kafir' demedi. Ya da biz dürüstüz bunlar hırsız demedi. Kim ne derse karşısındaki aksini söylüyor. PKK hep aynı şeyi söylüyor ama biz birşey söyleyemiyoruz.

BU CHP ATATÜRK'ÜN KURDUĞU PARTİ Mİ?

Bu CHP Atatürk'ün kurduğu parti mi ona emin değilim. Çünkü Yeni CHP diyorlar. Mustafa Kemal'in kurduğu parti CHP'ydi. Yeni olan devrimciyse iyidir.

LAİK YOBAZLAR

Çağdaşlık laik yobazların tarif ettiği şey değildir. Başı örtülü olanların özgürlükçü olmayacağını söylemek çağdaşlık tanımı değildir.

ERDOĞAN'IN KASETİ ÇIKSA ONU DA SAVUNURUM

Bir ülke seçime giderken ana muhalefet partisinin liderinin kaseti zart diye çıkarsa, bu sadece o partinin seçmenini değil, tüm ülkeyi ilgilendirir. Yeni CHP denen kurgulama, AKP'nin bir 10 yıl daha iktidarda kalması için yapılan bir müdahaledir. Bugün Erdoğan'ın kaseti çıksa ben onu da savunurum. Bu kasetin takip edilmemesi sorumluluğu Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na geçmiştir.

ERGENEKON ASRIN YALANIDIR

"Ergenekon falan hikaye de, Maltepe Askeri Cezaevi'nde yatan kurmay albayların selamı var. Onu ileteyim, Türkiye'nin de onlara selamı var. Asrın iftirasıdır Ergenekon.

BEYNİ TÜRBANLI ERKEKLER

Üniversitede başörtüsü ile okuyamayan kızların durumuna üzlüyorum. Burada beyni türbanlı erkekler türbanlı kadınların arkasına saklanıyor. Türbanlı kadınların değil, beyni türbanlı erkeklerin engellenmesi lazım. Adamın biri gitti türban için Yagıtay'ı bastı, Yargıtay üyesini öldürdü. Bu adam hukuk fakültesi mezunu. Sen bir psikopatı tespit edemeden hukuk fakültesi mezunu yapmışsın, belki mahalle baskısıyla, belki kendi inancıyla başını örten kızları mağdur ediyorsun.

BAŞBAKAN İZMİR'DEN ADAY OLURSA...


İzmir'den belediye başkanı veya milletvekili adayı olup olmayacağı soruya Özdil, "Başbakan İzmir'den aday olursa ben de olurum... Tabii ki şaka yapıyorum. Ben siyaseti asla düşünmedim. ama şunu söyleyeyim, 1 milyar oyum olsa bir milyarını da Aziz Kocaoğlu'na veririm."