Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başbakanlık koltuğunu, Mersin'den gelen Nermin İrem Kocakalay isimli öğrenciye devretti. Başbakan Erdoğan, heyecanından dolayı gözyaşı döken öğrenciyi sakinleştirirken, "Ben senin özel kaleminim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, çocukları kabulünde kısa bir konuşma yaparak, sözü "çocuk başbakan" Nermin Kocakalay'a devretti. Kısa bir süre heyecandan ağlayan çocuk başbakan, daha sonra da duygu yüklü bir konuşma yaptı. Dün akşam bir rüya gördüğünü söyleyen Nermin Kocakalay, "Etrafı bolluk ve bereketle çevrili bir ülkeye bakan olmuşum. Elime bir sihirli değnek vermişler, işe koyulmuşum. Bebeklerin ağlayarak değil gülerek dünyaya gelmesini sağlamışım. Her çocuğun oynayabileceği en çok bir sokak ileride parklar yapmışım. Okullarını bitirip meslek sahibi olan ağabeylerin, ablaların hemen iş bulabilmelerini sağlamışım. Spor müsabakalarında kavga çıkaranlarla küsmüşüm, barışmak için özür dilemelerini sağlamıyım. Engelli insanlarımıza, sağlam insanların yarattıkları zorlukları ortadan kaldırmışım. Her babanın eve ekmek ve çikolata getirmesini sağlamışım. Savaş yapan, açlık çeken ülkelere gökkuşağı göndermişim. Bütün bunları hepsi olmuş, tabii rüyada. 20 yıl sonra büyüyeceğim, başbakan olacağım ve bunların hepsini yerine getireceğim." dedi.

Erdoğan da bu konuşmayı "Sayın Başbakanın rüyası gerçekten çok duygulu. Gözyaşları da inanıyorum ki sevinç gözyaşlarıydı." diye yorumladı.

Başbakan Erdoğan, kendisine soru sormak isteyen basın mensuplarının izin vermedi. Minik başbakana sorulmasını istedi ve gülerek "Ben Sayın Başbakan'ın yanında konuşamam, edep ederim." dedi.

Çocuk Başbakan'a ilk olarak "Bu yıl zirvedeki koltuk değişimi uygulamasının son olacağı söyleniyor. Siz çocuk başbakan olarak bu uygulamaya son verilmesini istiyor musunuz?" sorusu yöneltildi. Nermin İrem Kocakalay, "Kaldırılmasını istemem, her çocuğun buraya oturmasını isterim." karşılığını verdi. Bu sırada araya giren Erdoğan, "Kaldırmak diye bir şey yok, o nereden çıktı. O öyle bir dedikoduydu, benden böyle bir şey sadır olmadı. Bu görevde olduğumuz müddetçe ben koltuğumu sayın başbakanlarla seve seve paylaşırım." şeklinde konuştu.

Kocakalay'a, "Sizin gibi bir öğrenci arkadaşınız Sayın Başbakan'a bir mektup yazdı ve okul müdürlerinin basket sahasını kullanmalarına izin vermediği yönünde. Onun mektubuna bir cevap geldi mi, basket sahasını artık kullanabilecekler mi?" sorusu da yöneltildi. Minik Başbakan, "Bence kullanmaları gerekir. Çünkü her çocuğun oynama hakkını kimse alamaz." cevabını verdi.

Başbakan Erdoğan da konuyla ilgili bir açıklama yapma zorunluluğu hissederek şunları kaydetti: "Birinci sınıf öğrencisi bir çocuğumuz ve Kadıköy'de…Bizim bakanlığımız takip ediyor. Facebook'ta da paylaşılma rekoru kırmış. Biz okulların bahçelerine gerek çok amaçlı kapalı spor salonları yapmaya çalışırken bir taraftan basket alanları oluşturmaya çalışırken müdür beyin böyle bir yanlışı yapması affedilemez. Bu konuyla ilgili gereği neyse anında yapmamız lazım.”
Başkanlık sistemine ilişkin soru yöneltilen küçük Başbakan, "Başkanlık sistemini çalışıyorum." cevabını verince Erdoğan da "Başkanlık sistemini çalışıyorlar aynı bizim gibi." dedi.

Toplantıda söz alan Melike Ürekil isimli Iğdır'dan gelen öğrenci ise ağabeyi için iş istedi.