Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapacak.

CHP'Lİ VEKİLLERLE PAYLAŞTI

Bugüne kadar Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapmayı düşünmeyen Başbuğ, CHP'li ve BDP'li milletvekillerinin tahliyesi ve yeniden yargılama tartışmalarının ardından bu kararını değiştirdi. Başbuğ, AYM'ye bireysel başvuru yapmaya karar verdiğini ilk olarak kendisini ziyaret eden CHP'li vekillerle paylaştı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Vatan'da yer alan habere göre; CHP Cezaevlerini İnceleme Komisyonu üyeleri Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İzmir Milletvekili Rıza Türmen ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, geçtiğimiz Pazartesi günü Silivri Cezaevi'nde Ergenekon davası kapsamında bulunan isimleri ziyaret etti. Balbay'ın eski koğuş arkadaşı Tuncay Özkan ile karşılaşmasında duygusal anlar yaşandığı belirtildi.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDECEĞİM"

İlker Başbuğ, CHP'li vekillerle görüşmesinde özetle şunları söyledi: "Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapacağım. Şimdiye kadar yapmamıştım, düşünmüyordum ama yapmamın doğru olduğuna karar verdim. Yeniden yargılama meselesinde 'şimdiye kadar niye akıllarına gelmedi', 'işin hukuksuz olduğunu şimdi mi kabul ediyorlar' denmesi doğru değil. Bunlar geçmişte kaldı, şu an kabul ediyorlarsa önümüze bakmalıyız, hataları düzeltmeliyiz.

"YÜCE DİVAN'DA YARGILANMAM GEREKİR"


Artık Yüce Divan'da yargılanmam gerekir. Anayasa bunu emrediyor, CHP olarak bunda ısrar etmeniz gerekiyor. Yüce Divan'da yargılanmamın yolunun açılması için çalışma yapın. Paralel devletin olduğunu Başbakan da kabul etti. Kendi haberi yok muydu? 17 Aralık'ta kendilerine dokunduktan sonra buna karar verdiler.

"BAŞBAKAN DA GÖREVDEYDİ"

Görev sırasında suç işlediysem, bu suçları yaptığım sırasında Başbakan da görevdeydi, onun da sorumluluğu var. Başbakan'ın bilgisinin olmaması olabilir mi? Balyoz'da sahte delil var, Ergenekon'da delil bile yok."