Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Sait Berilgen, bugün makamında medikal şirketi sahibi Sercan Gök'ün silahlı saldırısında ağır yaralandı. Saldırgan Gök, aynı silahla intihara kalkıştı. İki yaralı hastanede tedavi altına alındı.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Sait Berilgen, bugün saat 11.45'de belirlenemeyen bir nedenle makam odasında, medikal firması sahibi Sercan Gök'ün silahlı saldırısına uğradı. Açılan ateşle Prof. Dr. Berilgen ağır yaralanırken, saldırgan Sercan Gök, aynı tabanca ile başına ateş ederek intihar girişiminde bulundu.

Silah sesleri üzerine odaya giren görevliler, Prof. Dr. Berilgen ve Gök'ü kanlar içerisinde yerde buldu. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralı Prof. Dr. Berilgen ve saldırgan Gök, hastaneni acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırı sonrası olay yerine gelen polis ekipleri çalışma başlatırken, Vali Murat Zorluoğlu ve Emniyet Müdürü Doğan Cangül de hastaneye gelerek görevlilerden bilgi aldıktan sonra, yaralı Başhekim Prof. Dr. Muhammed Sait Berilgen'in tedavi gördüğü acil servise geçti.


VALİLİK AÇIKLAMASI


Elazığ Valiliği saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "24.05.2017 tarihinde saat 11.45 sularında Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, hastanedeki makam odasında silahlı saldırıya uğramıştır. Ağır yaralanan başhekim Prof. Dr. Berilgen, hastanemizde tedavi altına alınmıştır. Kimliği tespit edilen saldırgan şahıs olay akabinde intihar girişiminde bulunmuş ve tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili geniş çaplı adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Hastamıza Allahtan şifa diliyor, dualarınızı bekliyoruz" denildi.
 

BAŞHEKİME 3, KENDİNE 1  EL ATEŞ ETTİ


Olayla ilgili soruşturma devam ederken, silahlı saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Başhekim Prof. Dr. Berilgen'in, daha önce de farklı firma temsilcileri tarafından tehdit edildiği, bu nedenle hastane içerisinde dahi korumalar eşliğinde gezdiği öğrenildi. Olayın olduğu saatlerde saldırgan Sercan Gök'ün daha önce hastaneye verdiği medikal malzemelerden kaynaklı alacağını tahsil etmek üzere Prof. Dr. Berilgen'in odasına geldiği ve burada kısa süreli görüşmeden sonra tartışmaya başladığı belirtildi. Tartışma sırasında Gök'ün üzerindeki tabancayı çekerek Prof. Dr. Berilgen'e göğüs kısmına isabet edecek şekilde 3 el ateş açtığı, daha sonra ise aynı silahı başına dayayarak 1 el ateş ettiği öğrenildi.


İCRALIK OLMUŞTU, BU YÜZDEN PARAYA İHTİYACI VARDI


Öte yandan, hastane yetkilileri, medikal malzeme alımlarında başhekimin talimatı ile ödemelerin sıraya göre yapıldığı ancak, Sercan Gök'e yapılacak ödeme ile ilgili henüz sıranın gelmediği belirtildi. Medikalci arkadaşları da, Sercan Gök'ün maddi anlamda sıkıntı yaşadığı, bu yüzden de icralık olduğu için Başhekim Prof. Dr. Berilgen ile görüşmeye geldiğini ve tartışma sonucu olayın olduğunu iddia ettiler.