CHP'nin eski lideri ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın tedavisi 26 gündür yoğun bakımda sürüyor. Bu süreçte ameliyat da geçiren Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş açıklama yaptı.

Baykal'ın durumunun artık daha iyi olduğunu belirten İbiş, Baykal'ın bilincinin giderek açıldığını, el kol ve bacak hareketlerinin daha belirgin olmaya başladığını söyledi. Baykal'ın uyanık kalma süresinin arttığını iletişim kurma durumunun da daha iyi olduğunu belirten İbiş, Baykal'ın yazabildiğini, hesap yapabildiğini ve ailesini tanıdığını söyledi.

Baykal'ın konuşma çabası olduğunu da belirten İbiş, dudak hareketlerinden bunun anlaşıldığını söyledi.


10 Kasım'ı anladı


Baykal'ın duyduklarını da daha iyi anladığını belirten İbiş, 10 Kasım'da siren seslerini duyunca başıyla selamlayarak bunu anladığını belirttiğini söyledi. Baykal'ın beyin sağlığının olumlu yönde gelişme gösterdiğini de belirten İbiş, ancak yoğun bakım ve tedavi sürecinin uzun zaman süreceğini de dile getirdi. Baykal'ın beyin sağlığının iyi olduğunu belirten İbiş, iyileşmesi için ise sabırlı olunması gerektiğini ifade etti.